IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алуминий, карбон, а сега - Порцелан!

Bugatti L'Or Blanc - първото возило, което използва порцелан.

Алуминий, карбон, а сега - Порцелан!

Какви ли не материали се използват в автомобилната индустрия - стомана, алуминий, титан, керамика, фибростъкло, карбон..., а вече и порцелан. Точно така, порцелан!

Всички снимки


Любимият на домакините материал се използва за първи път (официално) в автомобилната индустрия, при това на не какъв да е автомобил, а най-бързият в света.

Разбира се става дума за Bugatti Veyron, чийто продажби приключиха преди броени дни. Това обаче не означава, че няма да видим няколко ексклузивни серии на суперавтомобила, като тази на снимките.

Означена е като "L'Or Blanc" (бяло злато), базирана е на суперкабриото Bugatti Veyron Grand Sport и е произведена в един единствен екземпляр. Уникалният автомобил е създаден в сътрудничество с фирмата KPM - Königliche Porzellan-Manufaktur, която се занимава с производството на порцеланови изделия.

Именно изделията на KPM правят бруталния Veyron Grand Sport уникален. Порцеланът на KPM е използван както в интериора, така и в екстериора.

Изделията явно са скъпи, защото цената на Bugatti L'Or Blanc е €1.65 милиона.

0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Технологии. Голяма работа! Технологиите струват пари. Купувят се и се прави колата. Повечето производители не виждат смисълот от такъв автомобил. Къде ще го караш и защо. За такава скорост по-добре си вземи самолет. А ако искаш кола с такава скорост има и по-бързи разработки (не серийни), можеш да ги пробваш на писта или на соленото езеро.
  • #14
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Вейрон, та Вейрон. Най-бързият автомобил, но на прав участък. На прав участък, но трябва да е писта (права, нали се разбрахме). И ще върви няколко минути (май бяха 10) като първо свършва горивото, а след това и гумите. После - една камара пари и пак можеш да забравиш за малко, че ти е малка ***.Идеята на тази кола е да се направи най-скъпата серийна кола. И за да има за какво да си дават парите са я направили най-бързата серийна кола. Как се движи с максимална скорост? - виж нагоре.
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    400км. какво толкова? Нищо особенно нали? Твоята също ги вдига ама на 4 пъти по 100км. *** тъпите изказвания. А Бугати супер спорт достига 435км.ч. Отвори в Уикипедия за Вейрон и чети, технологиите са страшно много и няма как да се опишат в е 5-6 коментара. Само гумите и спирачките да прегледаш и ще се замаеш. Спира от 400км. до 0км. за 10 секунди. дисковете с незнам си какви радиално вентилирани въглеродни влакна подсилени със силициев карбит и т.н. купето от метали използвани при самолетите
  • #12
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колкото и да не ти се вярва, аз бих предпочел Ферари ФФ! Нека да съм ***....
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Айде анонимния под мен да каже какви са великите технологии на Вейрона! Насрахте се с *** лафове! Нищо велико или иновативно няма в този автомобил. Кола като кола! Развива над 400 км.ч...и какво от това?! Аз пък да ти кажа ли колко недостатъка има тази кола! През зимата не можеш да я караш! Не е високо проходима! Адски скъпа пддръжка, данъци, цена...! Не можеш да качиш багаж! Двуместна е!...Не казвам, че е лош автомобил, но всичко зависи от гледната точка! Колкото и да не ти се вярва,
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Компаниите които не можели да правят коли. Само мега *** *** може да изцепи подобна тъпня. Мангото дори и представа си няма какви технологии има в тази кола. Може би ако имаше малко акъл ама съвсем малко дори, щеше да се запиташ защо другите не правят такива мега чудовища. Едва ли има марка която да не иска да се окичи с титлата най-бърз. И представа си нямаш какви неща се случват при скорости на 400км. и инженерите какви технологии и похвати са използвали, за да го постигнат.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Който маже да си го позволи е щастливец.
  • #8
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Компаниите, които не могат да правят хубави коли се чудят каква глупост да измислят - от хром ли, от порцелан ли, че да не личи, че отдолу е ***.
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    eddie ( преди 12 години )
    Samo za taverna e :)))
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    smigul ( преди 12 години )
    Този автомобил на бас че е само за изложение. Айде карай някъде другаде и едно камъче като хвръкне и бам потрошен порцелан ;)..