IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алуминий, карбон, а сега - Порцелан!

Bugatti L'Or Blanc - първото возило, което използва порцелан.

Алуминий, карбон, а сега - Порцелан!

Какви ли не материали се използват в автомобилната индустрия - стомана, алуминий, титан, керамика, фибростъкло, карбон..., а вече и порцелан. Точно така, порцелан!

Всички снимки


Любимият на домакините материал се използва за първи път (официално) в автомобилната индустрия, при това на не какъв да е автомобил, а най-бързият в света.

Разбира се става дума за Bugatti Veyron, чийто продажби приключиха преди броени дни. Това обаче не означава, че няма да видим няколко ексклузивни серии на суперавтомобила, като тази на снимките.

Означена е като "L'Or Blanc" (бяло злато), базирана е на суперкабриото Bugatti Veyron Grand Sport и е произведена в един единствен екземпляр. Уникалният автомобил е създаден в сътрудничество с фирмата KPM - Königliche Porzellan-Manufaktur, която се занимава с производството на порцеланови изделия.

Именно изделията на KPM правят бруталния Veyron Grand Sport уникален. Порцеланът на KPM е използван както в интериора, така и в екстериора.

Изделията явно са скъпи, защото цената на Bugatti L'Or Blanc е €1.65 милиона.

0 от 500