IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Започна серийното производство на Audi Q3
Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
0 от 500
  • #23
    6 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 12 години )
    Не казвам че всеки човек, който кара старо БМВ, Ауди или Мерцедес влиза в описаната преди малко категория (както и не всеки в голф е голфаджия).Просто това ми се е натрапило като лично наблюдение.
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До jok ( преди 12 години )
    Много си зле!!!Не стига, че пишеш на някаква странна шльокавица, мисълта ти трудно се хваща(ако изобщо има такава), но и обиждаш наляво и надясно.Ако тук има селянин с първично ниво, то това си само ти. Говоря не като географско положение, а като манталитет.Ако искаш нещо да промениш в себе си, направи първата крачка и започни да пишеш на родният си език(ако ти е роден естествено)! В противен случай някой може да си помисли, че си просто неграмотен, криейки се зад латиницата...
  • #21
    7 rate up comment 1 rate down comment
    pepino ( преди 12 години )
    @анинимния (един от многото), точно сега и точно в БГ селяците в никакъв случай не се отдръпват от премиум марките.. С повишаването на жизнения стандарт през последните 10 години, всички селяци голфаджии се преориентираха към премиум автомобили - предимно БМВ, в голяма степен Ауди и Мерцедес.. Нов евтин автомобил си купува човек, който не се интересува от мнението на останалите и се приема с дачията, фиестата, хюндая и т.н. автомобили под 20-25к.. Селяка си взима 5 годишен премиум за тези пари..
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До jok ( преди 12 години )
    si4ko-vsi4ko-всичко
  • #19
    0 rate up comment 6 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    Ahaha,anonimniko,az niama da te obijdam,za6toto ne sym na tova pyrvi4no i selsko nivo i mi se 6te horata da sa dobri i da ne pi6at,kato teb(koeto edva li 6te stane).Ti pisal li si na frenski lap-top,da govoria za Nas bylgarite,za6toto makyr i az da sym bylgarin osyznavam narodopsihologiata ni i neinite nedyzi,a ti si rojba na nai-lo6ite ot tiah,haha i drug pyt sym go pisal,pazete se ot seliani s pretencii,6toto si4ko 6te oma4kat i oakat v stremeja si da stignat edin imagineren socialen status.
  • #18
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Страхотно е това Ауди.
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе jok,*** нейдин,това,че лаптопа ти е купуван от Турция и кирилицата ти била различна го разправяй в махалата!Може и да ти повярват.Ти или наистина си извънаредно *** или се правиш на улав.Във всеки Виндоус има няколко стандарта за писане на кирилица само трябва да влезеш и да си отметнеш този,който ти пасва.Анадънмо!?А това,че си ***-турчин го доказа за пореден път,като говориш за българите в 3-то л. мн. ч.Също така съкращенията на имена в българският език се пишат с главни букви jok.
  • #16
    10 rate up comment 2 rate down comment
    2012 ( преди 12 години )
    Поредната мечта на съвременните"кифли"
  • #15
    6 rate up comment 5 rate down comment
    XaXo ( преди 12 години )
    поредният паркетник
  • #14
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колата е страхотна, а хубавото е че не е за всеки ***. Това ми прави впечатление у нас - че самите простаци се отдръпват от премиум марките понеже си мислят че плащат повече за нещо, което могат да вземат по-изгодно. И така е по-добре - все пак ако всеки караше скъпа и хубава кола щеше да се загуби смисълът и... Айде успех с вашите дачии!