IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Започна серийното производство на Audi Q3
Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
0 от 500
  • #33
    4 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    Az sym gord bylgarin,roden i vinagi jivial v centyra na Sofia,izkaral diploma v 4ujbina,vyrnal sym se za6toto si obi4am dyrjavicata i horata s koito kontaktuvam.Oba4e ne moga da si krivia du6ata,4e pove4eto bylgari sa seliani i tova me drazni,za6tot to4no te,zadu6avat hora kato men.Imam predvid,4e ako az si dyrja fasa v djoba dokato ne nameria ko64e,to pove4eto seliani hvyrliat celi torbi s plasmasa v prirodata.
  • #32
    4 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 12 години )
    може би правилният израз е че автомобилите са поскъпнали сравнително по-малко спрямо останалите сфери на живота.. Ако трябва да съм честен, по това време дори не се и замислях да погледна цените на новите автомобили, но със сигурност една нова вектра в средата на 90-те струваше колкото апартамент, а сега евентуално ще покрие 1/3..
  • #31
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пепино,карай си новата фиеста и не се занимавай с глупости!Говорим за автомобили все пак.Ако трябва да избирам между нова фиеста и нещо на старо,по-висок клас с фул екстри на същата цена познай дали ще взема форда?И какво означава за теб кола над 5 г.?Оценката на един автомобил не се гледа само в годините,а и в изминати км.,екстри, поддръжка,съхранение и т.н.Знам,че ти е трудно да го разбереш,защото си заслепен от новото,което в никакъв случай не е най-изгодното и удачното,както и да го смяташ.
  • #30
    4 rate up comment 1 rate down comment
    pepino ( преди 12 години )
    @до pepinoможе и да не съм се изразил напълно правилно.. Ще говоря за София. 2001-ва заплата 500 лв си беше доста прилична за специалист, апартамент можеше да се вземе за 50к лева, автомобил за 5000 се смяташе за нещо доста прилично като опция, а вечеря в кръчма излизаше под 10 лв.. В момента за същата работа се взимат над 1500 лв, подобен апартамент струва 3 пъти повече, а цените на продукти, услуги и т.н. са поне двойни (а. Разликата е че аналогичен автомобил втора ръка струва 7-8к лв.
  • #29
    7 rate up comment 1 rate down comment
    о jok-er ( преди 12 години )
    Ти на коя "държавица" си гражданин и към кой "народец" се числиш?Ако си българин не смяташ ли, че и ти допринасяш за "положенийцето"?
  • #28
    0 rate up comment 7 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    Lele,padam ot smiah ve4e,to biva da si zadrysten i glupav,ama nivoto na niakoi prosto umyt mi ne go pobira.Az ako sym selianin,zna4i gorko i tejko na dyrjavicata ni.Koi be6e kazyl,4e sme si mnogo dobre,za6toto ne znaem kolko sme zle,mnogo e bil prav.
  • #27
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До pepino ( преди 12 години )
    "С повишаването на жизнения стандарт през последните 10 години...".Чий жизнен стандарт се е повишил, pepino?
  • #26
    5 rate up comment 1 rate down comment
    онзи анонимен ( преди 12 години )
    Прав си пепино - напълно съм съгласен с теб. Но аз имах предвид хората които си купуват нови коли премиум марка - за мен кола над 5 години вече е за продажба... А турбо-селяните със стари "примиуми" направо не ми се коментира колко са смешни... Като цяло както няма срамна работа - няма срамна кола. Всеки си избира според джоба ;)
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    taurus ( преди 12 години )
    Който иска да прави впечатление и да го заглеждат, да се мята във волска каруца и ще обере точките.
  • #24
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    pepino е прав!!!Точно най-големите турбо-селинджъри си вземат нещо премиум, за да се покажат колко са куул.Хората с възможности и акъл в главата няма нужда да показват благосъстояние, да се надуват, да впечатляват мацките и т.н.Не колата прави човека! Запомнете го!Селянинът в каквато и кола да се качи си остава такъв. Повечето селяни обаче гледат да се качат в нещо по-така, за да правят впечатление. Моля, ако има хора от село да не ми се обиждат! Говоря за манталитета селендур.