IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Започна серийното производство на Audi Q3
Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
0 от 500
  • #53
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ?!? ( преди 12 години )
    DO IMEGLYPAKO SELSKI,FRENSKITE KOMPIYTRI NIAMAT BALGARSKI!!!NE SI IZLEZNAL PODALECHE OT SELSKATA TI YLICA A OBIJDASH!NO TI NIAMASH INTELIGENTNOST DA ZE OBIDISH,STE POMISLISH CHE TE LASKAIA....
  • #52
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 12 години )
    Основния проблем на всезнайкото написал фермана по-долу е,че гледа на 4х4 като нещо необходимо само за тежки условия.4Х4 е и система на задвижване която носи по-добър контрол върху мощността и стабилността на колата - справка модели на Ламборгини, Ферари ФФ, Вайрон, модели на Субаро, куатро моделите на Ауди и т.н.така че да кажеш че Street 4х4 е набутване си е пълно невежество. В 99% от случаите всяко 4х4 е по-добро от 4х2!
  • #51
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Kотоошу ( преди 12 години )
    Инженер ИЗМЕКЯРИНО, А8 е винаги 60 към 40% и само при нужда съотношението се променя, това е истината , а не измисления Х-драйв на БМФ
  • #50
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Админите са *** и не могат да пишат толкова дълго!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • #49
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    copy//paste
  • #48
    2 rate up comment 7 rate down comment
    @injener_jeep ( преди 12 години )
    Ти по-добре кажи дали си некой от админите, че пишеш такива дъъъълги речи - без прекъсване!?
  • #47
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Jok, *** си братле. Колкото и да се опиташ да минеш за юнтюлюгентен- не минаваш.Ама пишел на френски лаптоп...аз пиша на испански и познай- пиша на кирилица....баси хакера трябва да съм...На уиндоуса и кирилицата му им е през електронният *** какъв ти е лаптопа, а че ти си ***, който дори върнал се в България не може да си оправи азбуката на "френският" си лаптоп...туй е друга тема.
  • #46
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А ти виж във всеки учебник по зоология какво е това болен маймунски мозък и си направи сам изводите.Всъщност извод няма как да направиш, а първосигнално ще реагираш да дадеш един минус.Познах нали?Удряно,умора на метала,абе ти нещо май не си много в час!Едното няма много общо с другото,а за умората на метала по-добре си поговори с някой фен на ретроавтомобили.Аз няма да ти говоря, че ще е много дълго.И учебника не е материалознание,а МЕТАЛОЗНАНИЕ.Това те издаде,че си лаик по темата.
  • #45
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ааааа,не се притеснявай за Q-тата!АудиКомедия редовно ще ни информират за тях и най-вече какво са решили след 20 г. да паравят...трябва да си заработят парите все пак иначе ще им спрат кранчето.Важното е от нищото да направят новина,за дамогат ВАГиналните фенове да се кефят,че видите ли ВАГините щели да стават нимер 1 в света.
  • #44
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до селяндур ( преди 12 години )
    Да ама петгодишното БМВ почти винаги е удряно. Виж в някой учебник по материалознание какво значи "умора на метала" и защо това е опасно за живота. Ако ти дадат 100% гаранция че не е имало проблеми ок, но кой в днешно време дава 100% гаранция?