IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на новия Passat започва в САЩ от 19 995 долара

Volkswagen показа за първи път специално разработения за САЩ Passat през януари.

Цената на новия Passat започва в САЩ от 19 995 долара
Сега фирмата публикува и цените на които автомобилът ще се продава на американския пазар. Първото впечатление е, че цената е значително по-ниска от досегашната, като специалния „американски” Passat има цена започваща от 19 995 долара (около 27 600 лева). За сравнение, цената на Passat в България започва от 39 990 лева.
 
 
Дори след като отчетем принципно различните и доста по-ниски цени на автомобилите в САЩ в сравнение с Европа, разликата остава впечатляваща. Как е постигната подобна ниска цена?
 
 
Без съмнение, Volkswagen пуска новия Passat в един много конкурентен сегмент от американския пазар, в който са популярни модели като Camry, Accord, Fusion, Sonata, Malibu и редица други.
 
Прави впечатление, че VW прилага тактиката използвана в Европа от доста време, като впечатлява с ниска цена на базисния модел, който обаче е с доста скромно оборудване.
 
 
 
Така се получават доста широки разлики между различните варианти на модела. Базисният Passat за пазара в САЩ няма да бъде с двулитров турбодвигател с трансмисия DSG, както беше с предходния модел, а с по-стария двигателят с обем 2.5 литра и пет цилиндъра, който предлага относително скромната мощност (за американските стандарти) от 170 к.с.
 
 
 
При модел 2012 на Passat двигателят 2.0T няма да се монтира. Най-скъпият стандартен бензинов вариант на новия Passat ще бъде SEL Premium на цена от 30 665 долара.
 
 
При дизеловите версии с TDI, цената започва от 26 765 долара с механична трансмисия и стига до 32 965 за версия SEL Premium TDI.
 
Най-скъпия модел на Passat е с двигател V6 с обем 3.6 литра, известен също като VR6, който е с мощност 280 к.с. и максимален въртящ момент от 350Nm, като цената е 33 720 долара.
 
 
 
Като цяло на пазара в САЩ ще се предлагат 15 различни версии на новия Passat. От VW твърдят, че възможността да се намали цената на новия Passat се е появила не толкова от промени в комплектовката или оборудването, а от преминаването към производство на модела в САЩ, което става в новия високопроизводителен и ефективен завод в град Чатануга, щата Тенеси.
 
0 от 500
  • #37
    7 rate up comment 10 rate down comment
    зелника ( преди 12 години )
    BB = гладна кокошка,просо сънува!Каквото и да се продава,и дачиите дори,теб не те топли.Ще си останеш с пръст в уста (в ***).И това ме изпълва със задоволство!
  • #36
    7 rate up comment 12 rate down comment
    до бъчваря ( преди 12 години )
    "Щом германците я харесаха и попитаха, защо няма да се предлага..." ***,пак ли изпадна в множествена шизофрения?Кога и кои точно германци са питали за американския Пасат,че ни стана интересно?Или те лично на теб се обаждат да ти казват...:))) няма такъв ***,честно...:)))
  • #35
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    миризливото лексусче се е запотило та се е запенило от мъка по истинските автомобили
  • #34
    9 rate up comment 8 rate down comment
    BB ( преди 12 години )
    Razbira se che ne sa zle, te govoreha sushtite gluposti za novata Jetta, a kolata e super i sus super cena i vse po chesto q vijdam po putishtata. Siguren sum che shte se kupuva passatcheto. Trqbva da se vidi na jivo predi da komentirame, kato izleze po dilurite shte otida da q razgledam
  • #33
    12 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Хубава машинка. Щом германците я харесаха и попитаха, защо няма да се предлага в Германия, значи нещата не са толкова зле, както ги описват някои типове тук.
  • #32
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "старото ми АУДИ още 2001 имаше слъняеви панели" ле ле,пак се размириса на казанлъшки ***!Нищо,че с баща му чистят контейнерите и треперят да не се скърши напълно семейното им ауди 80,че нямат кинти.Та през 2001 *** е имал ауди със слунчеви панели,ха,ха,като платна ли ги беше разпънал,бе ***?Малка подробност е,че през 2001 пъпчивия *** е бил на 9 години.Нищо,той пак е имал ново ауди със слънчеви платна или каквото там е било..:)))
  • #31
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    лексусчето пак се запотил, та чак се е размирисало тука
  • #30
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Чакаме "горещия" Пасат откакто е излезнал модела, но все не им се получава.
  • #29
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Всичко, което е свързано с Moscow е нормално да са на друго мнение за Нисана срещу ГТР - там винаги са пияни все пак, могат да тестват Нисан срещу ГТР, порше срещу 911 и други подобни махмурлийски тестове.
  • #28
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Готвач ( преди 12 години )
    И какво правеше на панелите на Аудито-пържеше си яйца ли? Защото Приус ги използва по предназначение.