IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на новия Passat започва в САЩ от 19 995 долара

Volkswagen показа за първи път специално разработения за САЩ Passat през януари.

Цената на новия Passat започва в САЩ от 19 995 долара
Сега фирмата публикува и цените на които автомобилът ще се продава на американския пазар. Първото впечатление е, че цената е значително по-ниска от досегашната, като специалния „американски” Passat има цена започваща от 19 995 долара (около 27 600 лева). За сравнение, цената на Passat в България започва от 39 990 лева.
 
 
Дори след като отчетем принципно различните и доста по-ниски цени на автомобилите в САЩ в сравнение с Европа, разликата остава впечатляваща. Как е постигната подобна ниска цена?
 
 
Без съмнение, Volkswagen пуска новия Passat в един много конкурентен сегмент от американския пазар, в който са популярни модели като Camry, Accord, Fusion, Sonata, Malibu и редица други.
 
Прави впечатление, че VW прилага тактиката използвана в Европа от доста време, като впечатлява с ниска цена на базисния модел, който обаче е с доста скромно оборудване.
 
 
 
Така се получават доста широки разлики между различните варианти на модела. Базисният Passat за пазара в САЩ няма да бъде с двулитров турбодвигател с трансмисия DSG, както беше с предходния модел, а с по-стария двигателят с обем 2.5 литра и пет цилиндъра, който предлага относително скромната мощност (за американските стандарти) от 170 к.с.
 
 
 
При модел 2012 на Passat двигателят 2.0T няма да се монтира. Най-скъпият стандартен бензинов вариант на новия Passat ще бъде SEL Premium на цена от 30 665 долара.
 
 
При дизеловите версии с TDI, цената започва от 26 765 долара с механична трансмисия и стига до 32 965 за версия SEL Premium TDI.
 
Най-скъпия модел на Passat е с двигател V6 с обем 3.6 литра, известен също като VR6, който е с мощност 280 к.с. и максимален въртящ момент от 350Nm, като цената е 33 720 долара.
 
 
 
Като цяло на пазара в САЩ ще се предлагат 15 различни версии на новия Passat. От VW твърдят, че възможността да се намали цената на новия Passat се е появила не толкова от промени в комплектовката или оборудването, а от преминаването към производство на модела в САЩ, което става в новия високопроизводителен и ефективен завод в град Чатануга, щата Тенеси.
 
0 от 500
  • #57
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Моля ви се, престанете да пишете вече. Човекът наистина изперка и то по-най-лошия възможен начин. Може би вече си и мисли, че бъчваря единствен списва тоя сайт и пише в него с 30 имена. Сигурно се чуди, как така той, айтоския *** е попаднал в тоя сайт. Определено, когато осъзнае как и защо пише тук, сам ще прецени, че решението на близките му да го вкарат в лудницата, е напълно правилно.
  • #56
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да,миришеш ти и мястото където вегитираш,*** утрепан.Настъпах те по болното място,че си беден сдуханяк с пъпки и вече не се правиш на "Бъчваря".Духай го,да ти *** майката ***!
  • #55
    9 rate up comment 6 rate down comment
    ВНИМАНИЕ! МИРИШЕ! ( преди 12 години )
    Внимание! Аларма за МИРИЗМАТА!Присъствието на ключовите думи "ауди 80" активира това автоматично съобщение! Ако не става въпрос за мнение на миризливия ром, моля пишете на abuse[at]anti-gipsy.com
  • #54
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Бъчварче(***),и двамата знаем,че не само нова фиеста нямаш,ти никаква кола нямаш.Но нищо,важното е ти да си вярваш.Пиши от няколко имена,че други те "познават" и знаят каква страхотна кола имаш и се опитай да си повярваш.После си измий краката (ако имате вода в колибата) и си лягай.
  • #53
    0 rate up comment 12 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Вагените с ниските цени са на път да се свлекат в тинята при тойота
  • #52
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пиатш ме дали знам.Знам.Знам,че ще си останеш в *** гето и ще лъскаш грозните джанти на ауди 80-ката на баща ти още дълги години и ще подсмърчаш след новите коли на белите батковци,... манагалче скъсано!
  • #51
    11 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Знаеш ли. Старата Фиеста ще я кара една докторка от психиатрична болница. Понеже е мой човек, ще я помоля, да ти позволи да разгледаш новата ми кола. Естествено, ще гледаш само зад решетките.
  • #50
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    http://***.ford.bg/files/priceslists/New_Fiesta_MY2011_Pricelist_V4_5y.pdf А нещо да кажеш за това?Актуалната ценова листа.А,казанлъшки ***!Ха,ха,*** ти си мейката и после се опитваш да ми пускаш оферти,които ги няма отдавна.Как си поръча фиестата,като актуалната цена в момента минава 21 бона,бе скъсан ***!Поръчал си,да те смажат отзад,ха,ха,не ти минаха *** номера,*** казанлъшки!
  • #49
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не бягай от темата,*** насрано.Чакаме ценовите листи с които си ми затворил устата.Нещо се разсея,***...:)))) *** лигав..:))) ще ми говори за нови коли и цени *** пъпчив ром без книжка и две стотинки в джоба.Духаш ли го,пенделче,много те чака още.
  • #48
    6 rate up comment 10 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Но...да продължим с това :http://***.stopwalking.bg/Както виждаш, може да вземеш Фиеста и за 73 лева на месец, ако желаеш. Иначе, тия 21 хиляди и колко, дето ги размахваш, изведнъж са се стопили на 17590 лева. Така е и ако поръчаш нещо допълнително. Разбира се, голтак като теб, едва ли някой го бръсне за нещо. Затова ще си останеш с празни ръце и пълни очи.