IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche - нов модел всяка година

Целта е удвояване на продажбите.

Porsche - нов модел всяка година

В интервю за Automotive News Europe, шефът на Porsche Matthias Mueller разкри някои интересни детайли за стратегията на марката за удвояване на продажбите до 2018 година.

"Ще пускаме нов модел всяка година", заяви Mueller. "Ще стартираме с новия 911, последван от модернизираните Boxster и Cayman", допълни той.

Подобно на Porsche 911, което предлага 22 модификации, моделите Boxster, Cayman, Panamera и Cayenne ще последват същата стратегия. Плановете за Panamera включват plug-in хибрид, модел с удължена база и купе вариант, но те ще бъдат лансирани постепенно.

"Няма да бързаме с новите варианти, тъй като в момента моделът е повече от успешен", заяви Mueller.

Шефът на Porsche сподели още, че до средата на тази година ще бъде взето решение, дали да се пуска модел, позициониран между 911 GT2 RS и 918 Spyder. Ако возилото получи зелена светлина, вероятно ще бъде обозначено като 929, и ще бъде конкурент на автомобили от ранга на  Lamborghini, Ferrari и McLaren.

Интерес предизвика и коментарът на Mueller относно електрическото бъдеще на марката. Според него EV-тата ще представляват едва 3-5% от продажбите в сектора до 2020 година, и поради тази причина Porsche ще се съсредоточи върху хибридите.

"Ще имаме хибриден вариант на всеки модел", заяви Matthias Mueller.

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Субаруфен ( преди 13 години )
    И как точно ще се удвоят продажбите? Да не би богаташите да се увеличат два пъти. Или от Порше ще разчистят немските магистрали до такава степен, че всеки да иска да си купи Порше и да го кара. Да не говорим че в момента в БГ ако си поръчаш Порше Кайен ще чакаш до юли месец, то дотогава ще вземе да излезе пак нов модел.Истината е че който се е оженил за Фоклсваген, отива бавно но сигурно към дъното. Дано това да не стане с Порше!
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Wane, Порше не са казвали че ще правят бавни коли. Те където и да се намесят ще е само със спортни версии бъди 100% сигурен. Панамерата счупи продажбите, много хора на средна възраст със семейства искат да продължат да карат Порше, но Карерата и Боксера, не стават за семейни коли. За това се появи Панамера,Кайен, естествено с динамика близка до 911. А намесата в класа на Ферари е още по-спортен сегмент, така че не виждам опаснаст Порше да изгубят облика си на спортна марка.
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Иво, той визираше pepo :) А въпросният pepo е толкова наказан, че едва ли си струва да се занимаваме с него и очевидните му проблеми :)
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Иво ( преди 13 години )
    Е как се пише? Или ти като Стефана Данаилов пишеш збогом? Баси арогантаната пенсия
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Анонимен, просто не смятам, че марка като Porsche, която се е превърнала в някакъв симбол на спортното автомобилостроене, трябва да се стреми към такава експанзия, защото всички подобни случаи принципно водят до обезличаване. И е факт, е дори в кризисните години за Porsche (началото на 90-те) актуалните им модели 964 и 993 бяха бързи, солидни и надеждни. Т.е. хората се справят и без да продават по ХХХ хиляди броя коли годишно.
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Поне научи как се пише "Сбогом", пъпчасал чикижджия!
  • #3
    5 rate up comment 14 rate down comment
    pepo ( преди 13 години )
    no az nqma da kaja zbogom na maikati
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Сбогом? Защо? Напротив, Порше разчупи черупката в която се беше затворил и вече се отваря към света. Нови модели, все по яки. Настъпление във всеки сегмент. По добре кажи сбогом на марките, където Порше смята да се намеси.
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Сбогом Porsche ;(