IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche - нов модел всяка година

Целта е удвояване на продажбите.

Porsche - нов модел всяка година

В интервю за Automotive News Europe, шефът на Porsche Matthias Mueller разкри някои интересни детайли за стратегията на марката за удвояване на продажбите до 2018 година.

"Ще пускаме нов модел всяка година", заяви Mueller. "Ще стартираме с новия 911, последван от модернизираните Boxster и Cayman", допълни той.

Подобно на Porsche 911, което предлага 22 модификации, моделите Boxster, Cayman, Panamera и Cayenne ще последват същата стратегия. Плановете за Panamera включват plug-in хибрид, модел с удължена база и купе вариант, но те ще бъдат лансирани постепенно.

"Няма да бързаме с новите варианти, тъй като в момента моделът е повече от успешен", заяви Mueller.

Шефът на Porsche сподели още, че до средата на тази година ще бъде взето решение, дали да се пуска модел, позициониран между 911 GT2 RS и 918 Spyder. Ако возилото получи зелена светлина, вероятно ще бъде обозначено като 929, и ще бъде конкурент на автомобили от ранга на  Lamborghini, Ferrari и McLaren.

Интерес предизвика и коментарът на Mueller относно електрическото бъдеще на марката. Според него EV-тата ще представляват едва 3-5% от продажбите в сектора до 2020 година, и поради тази причина Porsche ще се съсредоточи върху хибридите.

"Ще имаме хибриден вариант на всеки модел", заяви Matthias Mueller.

0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 13 години )
    Брутални са тия Поршаци.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бензинджията ( преди 13 години )
    @Кико, и аз като дете произнасях ЛамгорГини. По-късно обаче ни попадна една италианска машина в ръцете. Просто и викаме Фриджи, а не Фриги. Не знам, защо става така. По-точно не съм се интересувал. Но и Баричело не е Баричело, а Барикело, а Мазда не е Мазда, а Мацуда, ако трябва да бъдем точни. Е, и?
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бензинджията ( преди 13 години )
    Аз не съм се качвал на Порше. Тов атрябва ли да ми затвори устата, ако реша да изкажа мнение?
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Славков ( преди 13 години )
    А не не,ти пък кви раобти.Не съм имал това предвид.Извинявам се ако се е получило недоразумение.Просто исках да си изкажа впечатленията от двата автомобила.И двете марки са номер1. Цената е определяштия фактор.
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    @Славков Определих те така, просто поради това, което си написал:"Хора които дори не са се качвали в такива коли да не пишат" и "Предлагам да пишат хора които само които са пробвали Nissan-а"Ще извиняваш, но е адски комплексарско да навираш в носовете на хората какво си имав възможността да караш и да се чувстваш много як поради тази причина...Ако си ентусиаст ще споделиш мнение за колите, а няма да ни тикаш в носовете "колко си готин" и "какви мизерници сме всички останали"
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Славков ( преди 13 години )
    до 504 Boy- какво разбираш от комплекси , че отгоре на всичко да определяш човек, които дори не си виждал,какъв е? И да те светна,че тука се коментират коли,а не лични отношения.Карал съм GT-R, карал съм и 911,така че като ти порасне *ишката един ден и на теб може да ти се случи.
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 13 години )
    Нищо общо по темата, но да поправя по-долу, че се чете ЛамборГини, а не ЛамборДЖини.Още по смешното е, че българските вносители на тракторите Lamborghini (Агромашина) си го наричат и пишат в сайта ЛамборДЖини.
  • #22
    6 rate up comment 2 rate down comment
    504 Boy ( преди 13 години )
    Славков, бива да си комплексиран, ама чак пък толкова :D
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Славков ( преди 13 години )
    Хора които дори не са се качвали в такива коли да не пишат.Говоря за GT-R и поршетата.И поршетата са супер коли, обаче Годзилата не само че са много по-добри, а и тръпката е различна.Предлагам да пишат хора които само които са пробвали Nissan-а.
  • #20
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Субаруфен ( преди 13 години )
    Ами да крадат клиенти лошо няма. Ама не мисля че ще стане с принципа "всяка година - нов модел". А и аз това писах, че милионерите не се удвояват така бързо. Значи ще трябва да "краднат" доста от другите, а като ти сам казваш те с някои от тях са под една шапка - ФГ. Та май ще се крадат сами себе си.