IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ представиха новото поколение на Ford C-Max

В САЩ представиха новата генерация на компактния ван Ford C-Max.

В САЩ представиха новото поколение на Ford C-Max
За разлика от европейските пазари, в Америка този мини ван ще се продава само в една версия, по-голямата, която в Европа е известна като Ford Grand C-Max. В САЩ тя ще се нарича просто C-Max. 
 
 
Една от интересните новини при модела е, че багажникът му ще може да се отваря без контактно. Трябва само да се промуши крак под задната броня. Тази функция е достъпна само за автомобилите имащи система за достъп до автомобила без ключ.
 
 
Багажникът ще може да се отвори с крак под задната броня, само ако ключът от автомобила е в човека решил да го отвори. Да напомним, че за първи път тази възможност беше демонстрирана при новия Volkswagen Passat.  В САЩ новта генерация на Ford C-Max ще се предлага с новия бензинов турбодвигател с обем 1.6 литра от семейство EcoBoost, който ще има мощност от 160 к.с. Автомобилът ще има и версия с атмосферен четирицилиндров бензинов агрегат с обем 2.5 литра и мощност 168 к.с. В Европа мини ванът ще се предлага с бензинов двигател с обем 1.6 литра и мощност 125 к.с. и още две турбоверсии със същия обем и мощност 150 и 182 к.с., както и с редица дизелови мотори. При трансмисиите засега ще се предлагат две версии на механична скоростна кутия с пет и с шест степени.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Злобарчетата се развихриха. Ауденцата и хюндайчетата им са големи *** - като тях самите. *** от класа. Ето защо Хюндай няма продажби в България. INDComerce е основана от ***, които си нямат друга работа, та се опитват да се научат на четмо и писмо тук. Ох на дядя, ялате да ви плесна по дупенцата!
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Айтоския мангал ( преди 13 години )
    ***, ти за "хора" ли се смяташ, бе?
  • #20
    3 rate up comment 13 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Айтоския *** с миришещите крака пак разнася миризма и расмива хората.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Нуй ( преди 13 години )
    Пичове и по-точно пич, дето си ми дал минус за предния ми коментар. Ето ти линк към една статия, в която се коментират резултатите на C-MAX при тестовете, направени от EuroNCAP:http://***-press.net/Авто_глобус__Auto_Globe/a:Ford_C_MAX_и_Grand_C_MAX_с_отлични_оценки_от_Euro_NCAP
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    А ти мислиш ли, че нещата не са изпипани добре? Лично аз на съм виждал котка или куче под колата си, което да мине точно под багажника, докато аз приближавам. Но по твоята логика, когато отворим вратата на колата, може някоя котка да скочи вътре и по време на движение да ни нападне от страх. Така ли е ? Има ли такава вероятност?
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Със същият успех можеш да ме питаш дали като кихам си затварям очите. Няма нищо общо със статията. Обяснявам за неразбралите: идеята на въпросът ми за котка, куче или някакъв движещ се предмет беше, че при недобре настроени датчици е възможно самоволно отваряне на вратата на багажника и така този ефект би се превърнал в дефект.
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Точно пък C-MAX и Focus предлагат най-много електронни помощници в класа си. Нещо нечувано досега за Форд, които винаги са изоставали с оборудването. Ама аз бих попитал колегата с котката: какво ще стане, ако черна котка му мине път? Ще набие спирачките, ще подскочи или просто ще стисне зъби и ще даде газ? Айде отговори ми пич, като си толкова остроумен!
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    AM, май Пасат нямат още тая опция - ритане на капака, за да се отвори. Ще я имат след средата на следващата година и то само за лимузината! Справка - Ауто Билд БГ 44 ! Ама как си го измислихте веднага, за да омаловажите новите функции в C-MAX и Фокус, голяма част от които ги няма все още в техните класове!
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    veso ( преди 13 години )
    abe shto ford sa nai qkite koli sled audi.basi kvo pravqt drugite.lele mnoo aresvam focus rs i a5rs.
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Нуй ( преди 13 години )
    Бате Миле, точно пък C-MAX получи най-високият сбор досега от всички изпитани модели , за камшичен удар. Ама нека не отварям темата колко звезди има Соната при челен сблъсък и колко Фиеста ( 3 на 5)