IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius на 13 години

В края на септември се навършиха 13 години от появата на пазара на хибрида Toyota Prius.

Toyota Prius на 13 години
Според фирмената статистика, за това време Toyota е продала 2 012 000 автомобила от този модел. В момента в Япония Prius е най-продавания хибриден модел, като за закупуването му се чака ред около 6 месеца. Голямо е търсенето на модела и в Северна Америка. 



Първите хибриди Toyota Prius се появяват в Япония през 1997 г. В Европа и САЩ този модел идва през 2000 година. През 2003 се появява Prius 2, а третото поколение на хибридния модел беше пуснато на пазара през миналата година. 

Продажбите на Prius растат с всяка изминала година. Например през 2008 по света са продадени 285 700 автомобила от този модел, през 2009 продажбите вече са 404 200, а за първите 9 месеца на тази година достигнаха 401 300 броя. 

Днес Toyota Prius се продава в 70 страни по света. Актуалното поколение на Toyota Prius съчетава бензинов двигател с обем 1.8 литра и мощност 98 к.с. и електродвигател с мощност 60 kW.
0 от 500
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Твое мнение. С кое Сивик е по-добър от Корола? С качество на материали-не, с динамика и пътно поведени- може би да. Нека да оставим личните си разбирания за това кое по-добро и да се насочим към темата. НА теб ти харесва Сивик, на мен Корола. ОК, какъв е проблемът не видях? Всеки си прави личен избор. Но при Тойота качеството е издигнато в култ. За това са на челните места навсякъде по класациите за здравина.
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Ами виж сега, това,че като материали и сглобка не са ти харесали, ако са служебни всяка кола се кара тъпанарската бих казал, каквато и кола да е, няма да ти хареса. Отделно, Авенсис винаги е бил с отлични материали и сглобка. И старият, и новият. Качи се в новия Авенсис да се убедиш. Като засегна пътно поведение ми напомняш на доста журналисти, които искат спортно пътно поведение в семейни седани или Минивани- е ,не става, не това е целта на тези коли. Широкият спектър клиент не търсят това.
  • #19
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    За мен Тойота и Качество е като магаре в космоса. Какво, като е конкретно Приус и като го сравнявам с Инсайт? Виждал съм Акорд с/у Авенсис, Сивик с/у Корола и във всички случаи Хондата е по-добра. И сега ти се опитваш да ме убеиш, че има ЦЯЛ ЕДИН МОДЕЛ НА ТОЙОТА, който е по-добър от на Хонда? Дааа, възможно е... щом говорим за изключение - т.е. един модел!Само дано в бързането си и хипер производството не са претупали ОТК-то на Приуса, че лошо...
  • #18
    6 rate up comment 5 rate down comment
    вижте Анонимния ( преди 13 години )
    -"Пак започна с чесането на клавиатурата.Не исках това да се случва,защото забелязвам,че си много добър в разтягането на локуми "....В всяка статия Анонимен е агрсивен към колегите и към темите!Всичко му е криво!Вижте за днеска всичките му писания,под всяка статия!обижда всички и всичко!Това е maniveltaили Пича или"АЗ",както се пише!Сега учи,но като порастне и вземе книжка,ни чака още война на пътя!
  • #17
    7 rate up comment 4 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    От Тойота бих си взел само Приус. Но с другите модели имах възможността да се запозная лично и да ти кажа не останах доволен. Като материали и сглобка не ми харесаха. Като пътно поведение и динамика също. Ленд Крузер с 3.0 дизел, 5-скоростен автомат, 174 к.с., висок разход и пътно поведедение като камион + другите по-горе изказани впечатления - как може изобщо да се купува?!Но пък Приус-а мнооого ми харесва. С удоволствие бих карал тази Тойота.
  • #16
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Obrut ( преди 13 години )
    ЧРД на Prius - да "иляди", както казват бабите... :)
  • #15
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Пак започна с чесането на клавиатурата.Не исках това да се случва,защото забелязвам,че си много добър в разтягането на локуми и поради това ти зададох конкретен въпрос.Ти отвори темата за КАЧЕСТВО,та аз и останалите колеги очакваме аргументиран отговор за КАЧЕСТВОТО на единия и другия МОДЕЛ,а не на цялото глобално автомобилостроене.То статията е за ПРИУС,но ти вкара сравнението с хибрида на Хонда.Довърши го или си остани форумния локумджия!
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Второ- Всички заводи на Тойота дават качествена продукция. Разбира се, японските заводи- най-качествена. Но европейските също са много добри. Турция, Англия,Франция.. Ами отвори доклада на германците от немските технически прегледи ТЮВ и ще се увериш, че произвежданият само във Франция Ярис е най-здравата кола в класа изобщо, винаги начело на класацията. Произвежданата САМО В ТУРЦИЯ Корола Версо е най-здравият миниван, даже една от най-здравите коли, произвеждани в момента изобщо!
  • #13
    9 rate up comment 3 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Къде е на 4-то място Хонда?В прегледа на качеството на Ауто-Билд ли? Там Тойота от 10 години е 1-ва или 2-ра.Все по-добре ми се вижда. Тази година е 3-та, заради акциите за *** на газта.Немците сами го казаха, качеството на Тойота не се е намалило като измерение за здравина, тя продължава да е еталон за грамотно и здраво направен цялостно автомобил, но заради огромния брой засегнати коли от сервизната акция не я сложиха 1-ва или 2-ра.А броят е огромен, защото Тойота продава много,не за друго
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Да,знам, чел съм ги тези неща. Никъде не се казва лоша дума за Приус. Много здрав автомобил е, и много икономичен и технологичен. Четох и тест между Голф 6 1.6 TDI Bluemotion и Prius в реални условия- В крайна сметка Приус даде по-нисък среден разход, въпреки че е много по-мощен -132 коня срещу 105 при Голф6. Приус има и недостижимо ниски емисии при автомобил с такава мощност и големина. Много добре измислена и направена кола е, за това и се продава като топъл хляб.