IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius на 13 години

В края на септември се навършиха 13 години от появата на пазара на хибрида Toyota Prius.

Toyota Prius на 13 години
Според фирмената статистика, за това време Toyota е продала 2 012 000 автомобила от този модел. В момента в Япония Prius е най-продавания хибриден модел, като за закупуването му се чака ред около 6 месеца. Голямо е търсенето на модела и в Северна Америка. 



Първите хибриди Toyota Prius се появяват в Япония през 1997 г. В Европа и САЩ този модел идва през 2000 година. През 2003 се появява Prius 2, а третото поколение на хибридния модел беше пуснато на пазара през миналата година. 

Продажбите на Prius растат с всяка изминала година. Например през 2008 по света са продадени 285 700 автомобила от този модел, през 2009 продажбите вече са 404 200, а за първите 9 месеца на тази година достигнаха 401 300 броя. 

Днес Toyota Prius се продава в 70 страни по света. Актуалното поколение на Toyota Prius съчетава бензинов двигател с обем 1.8 литра и мощност 98 к.с. и електродвигател с мощност 60 kW.
0 от 500
  • #31
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    За материлите малко ли е?Пък Тойота да има по-добра динамика от Хонда... и по-добро пътно поведение си е жив виц. Това да не е Тойота Супра? ХАХАХА :)Добре, от мен приятен Ви обяд, господа, и ще си пишем по-късно!
  • #30
    5 rate up comment 0 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Аз не карам Лексус. Но това не е важно в темата. Говорим за Приус . Много продажби не означават малко качество при японските производители. При американските доказано да.
  • #29
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    С качество на материали-не, с динамика и пътно поведени- може би да. Това малко ли е?!?!? ХАХАХА!-------------------------------------До сега ТИ говори за КАЧЕСТВО,а сега се извъртя,като фурнаджийска лопата.Май много си далеч от някой неща...
  • #28
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Сега пък продажбите... мдам...Много продажби = малко качество. Още 1 доказателство! :)Както и да е - успех с Лексуса! Той поне не е обикновенна Тойота и няма да ти прави проблеми! :)
  • #27
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Зададох ти конкретен въпрос,а ти продължаваш с разтягането на локуми.Къде вкара пък сега Сивик,Корола,Авенсис,Акорд и т.н.???Говорим конкретно за 2(ДВА) модела,но явно ти е трудно да го осъзнаеш.Наистина,ако няма какво да кажеш по-добре спри да се излагаш,че започва да става смешно!
  • #26
    7 rate up comment 0 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    Да, но ти разсъждаваш така. Друг-не. И както доказват продажбите- повечето не мислят като теб. За това Тойота не прави с такава насоченост автомобилите си .Много е просто. Теб щом не ти харесва-карай друго.Другите обаче им допада и карат Тойота. Всеки има право на личен избор. Но това не значи,че щом на ТЕБ не ти харесва, на ДРУГИТЕ също не им харесва.Не мери само с твоя аршин.
  • #25
    1 rate up comment 4 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    Малка грешка, айде пак:Да, това имах в предвид. Аз не съм от каращите спортно. Но просто допирът ми до Тойота - не ме грабна марката. Но при Приус... там нямам забележки. Може би само една - гледах подробният краш тест в сайта на EuroNCAP. Добри резултати, но не толкова, както при оплюваните ФВ-та например или Шевролет Круз.От събраната информация - Приус е отличен автомобил, но не мога да си го позволя на този етап. :)
  • #24
    2 rate up comment 4 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    Да, това имах в предвид. Аз не съм от каращите спортно. Но просто допирът ми до Тойота - не ме грабна марката. Но при Приус... там нямам забележки. Може би само една - гледах подробният краш тест в сайта на EuroNCAP. Добри резултати, но толкова като при оплюваните ФВ-та например или Шевролет Круз.От събраната информация - Приус е отличен автомобил, но не мога да си го позволя на този етап. :)
  • #23
    8 rate up comment 0 rate down comment
    LEXUS ( преди 13 години )
    За Ланд Крюзер- ти какво искаш от един първичен СУВ- пътно поведение като Селика? Не е логично това. Ланд Крюзер е най-продаваният СУВ в света, не само че се купува,ами се купува най-много. И е от най-проходимите. Това е СУВ, с който да ходиш в гората,планината,ски пистите,пустинята, чукарите,а не да се състезаваш по асфалта. Висок разход, естествено при близо 200 коня дизел ,автомат,и 2.5 тона СУВ нисък разход ли очакваш, и кой ти го дава?
  • #22
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    С качество на материали-не, с динамика и пътно поведени- може би да. Това малко ли е?!?!? ХАХАХА!