IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius на 13 години

В края на септември се навършиха 13 години от появата на пазара на хибрида Toyota Prius.

Toyota Prius на 13 години
Според фирмената статистика, за това време Toyota е продала 2 012 000 автомобила от този модел. В момента в Япония Prius е най-продавания хибриден модел, като за закупуването му се чака ред около 6 месеца. Голямо е търсенето на модела и в Северна Америка. 



Първите хибриди Toyota Prius се появяват в Япония през 1997 г. В Европа и САЩ този модел идва през 2000 година. През 2003 се появява Prius 2, а третото поколение на хибридния модел беше пуснато на пазара през миналата година. 

Продажбите на Prius растат с всяка изминала година. Например през 2008 по света са продадени 285 700 автомобила от този модел, през 2009 продажбите вече са 404 200, а за първите 9 месеца на тази година достигнаха 401 300 броя. 

Днес Toyota Prius се продава в 70 страни по света. Актуалното поколение на Toyota Prius съчетава бензинов двигател с обем 1.8 литра и мощност 98 к.с. и електродвигател с мощност 60 kW.
0 от 500
  • #41
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Че тогава за какви Тойоти ми говориш?
  • #40
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 13 години )
    Е какво да се качвам,като в момента имам,а преди това съм имал 2 Сивика.
  • #39
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Т.е. - след като всички Хонди са по-качествени като изработка от Тойота, значи и Инсайта би трябвало да е по-качествен от Приуса. А това, че точно тук не познах при тези 2 модела е просто едно голямо изключение!Качи се да покараш Хонда и пак ми говори за Тойоти...
  • #38
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Имах доста работа! Да не мислиш, че стоя само пред компа? Е, вярно, има и такива дни. Няма какво да те убеждавам. За мен марката Хонда е повече от марката Тойота. Оттам не бих категоризирал определен модел. Може Приуса да е по-хубав, но нали другите модели са по-зле?И както писах по-долу. Ти си купуваш Приус, хвалиш ми го, аз чувам добри работи за Тойота и се нашивам с Корола 2006-та година, за която съм писал над 100 пъти.
  • #37
    4 rate up comment 2 rate down comment
    какво ни чака.... ( преди 13 години )
    -цитирам:-"..." :Не се измъквай като пръдня из ***. Виждате ли речника и злобата!Понеже го разсрихме сега manivelta се представя като:"..." !!!И преди го полва,това му е 6-тото име,но стила му е един и същ!Никой не зачита и обижда всички!Все един и същия ученик е!Какво ни чака като вземе книжка?!?....!
  • #36
    5 rate up comment 0 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    "...нещо като копие..." Съм написал ;) Това не означава, че Е копие. В профил автомобилите са много близки, заради дизайнът тип "Камм-купе" и стилът им като цяло. Интериорите им са напълно различни. Не съм казвал нищо за разликите в хибридните им системи :)http://***.japanesesportcars.com/photos/d/63834-2/2010-toyota-prius-3rd-generation+_48_.jpghttp://cdn-***.greencar.com/images/revealed-honda-insight-hybrid/insight-and-prius.jpg
  • #35
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 13 години )
    Къде изчезна Triforce?Голям обяд направи...Светни ни за нещата които само ти знаеш относно автомобилите!Не се измъквай като пръдня из ***.Много хора те очакват да ги убедиш в твърдението си че хибрида на хондите е по-добър от хибрида на тойота.Хайде не ни мъчи човече! :D
  • #34
    7 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    Honda инсайт изобщо не е копие на приус приятелю - той е доста "мек" хибрид, т.е. доста по малко хибрид от приус и по евтин.
  • #33
    7 rate up comment 1 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    "...Приус е с по-добри показатели във всяко едно отношение - от изработка до разход на гориво. ... Инсайт е с по-евтина изработка, по-висок разход и съответно по-ниска цена, което го прави по-достъпен.Но и двата автомобила използват дизайн тип "Камм-купе".Според АБ, "Приус просто не се поврежда"..."Аз определено гласувам за Тойота Приус. "+"-ът на Инсайт е в цената. Не виждам други предимства...
  • #32
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Prius ( преди 13 години )
    Хубав спор.Не разбрах обаче кое в края на краищата е по-доброто Приус или Инсайт?По целия свят,като кажеш хибрид и първото нещо с което го асоциираш е Приус.Същото така Приус е синоним на качество не само като хибрид,а изобщо като автомобил.Много високо качество недостижимо за много.За Инсайт съм чувал противоречиви мнения.Хубаво ще е колегата Triforce който е застъпник на Хонда да даде малко повече инфо по въпроса защо смята,че Инсайт е по-доброто от Приус.За начало кое му е по-доброто?