IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Hyundai ix20

Hyundai показа най-новия си модел, компактния петместен ван ix20, създаден на базата на хечбека i20.

Това е новият Hyundai ix20
Световната премиера на модела ще бъде след малко повече от две седмици в Париж. Дизайнът на новия компактен ван е изпълнен в новата фирмена стилистика на Hyundai. 



Разработен в немският център на корейската фирма в Рюселсхайм, където е разположен европейският управленски център на фирмата. Автомобилът е вторият модел от подобен вид, след появата на кросоувъра ix35. Негови отличителни черти са голямата трапецовидна радиаторна решетка и изтеглените назад фарове. 



В Европа новият модел ще се предлага с бензинов двигател с обем 1.4 литра и дизелов агрегат със същия обем. Интересно е, че и двата двигателя имат една и съща мощност – 89 к.с. 



Според представителите на Hyundai, средният комбиниран разход на гориво на дизеловият двигател е около 4.3 литра на 100 км, а вредните емисии от CO2 ще са 114 грама на километър. Според южнокорейската фирма, това е най-добрият показател сред всички конкуренти в този клас. 



Hyundai ix20 ще се предлага също и с бензинов двигател с мощност 125 к.с. и работен обем 1.6 литра. Този двигател ще се комбинира изключително с автоматична скоростна кутия. 



Според британското издание Autocar, автомобилът ще бъде доста добре оборудван още в базисната си версия. Система за контрол на стабилността, предни и странични въздушни възглавници, въздушни предпазни завеси, климатик, система stop&start, аудиосистема с входове за USB и Bluetooth. 


 
0 от 500