IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малко повреди при моделите на Mercedes, според ADAC

Немският автомобилен клуб (ADAC) е бил викан през миналата година при два милиона аварирали на пътя автомобили.

Най-малко повреди при моделите на Mercedes, според ADAC
На базата на този опит, от ADAC за пореден път публикуват таблици с най-сполучливите и най-често развалящите се автомобили.



„Жълтите ангели” (както наричат автомобилите на ADAC в Германия) през миналата година са имали най-малко тревоги с аварирали на пътя модели на Mercedes. С малко проблеми са били и моделите на BMW и Citroen. Най-често са били на пътя заради Ford Transit, Opel Vectra, Chevrolet Matiz и Renault Kangoo.
ADAC категоризира автомобилите в няколко групи, съобразно тяхната големина. Най-често победители в своите групи са били модели на Mercedes – B- Class, C-Class и SLK. По два модела победители в своя клас имат BMW и Citroën. 

При малките автомобили най-добър (с най-малко повреди на пътя) според ADAC е Mini, а BMW има най-малко проблеми със SUV модела X3. Citroën е най-добър при мини MPV моделите, където най-малко повреди са отбелязани при Xsara Picasso и заместникът C4 Picasso. 



При анализите си ADAC е включил автомобили изработени от 2004 до 2009 година. Взимат се предвид само технически проблеми по автомобила. Случаи при които са викани заради липса на бензин в резервоара например, не се броят. 

Опитът им показва, че най-честите повреди са в електрониката на съвременните автомобили (40%). В 11% от случаите проблемът е идвал от запалването на двигателя, в 9% проблемите са били свързани с горивната система, в 8% с двигателя. 

Ето и основните таблици на ADAC:

Легенда на ADAC (в проценти) - Отличен, Много добър, Добър, Задоволителен, Незадоволителен



Микро автомобили


Малки автомобили


Автомобили от нисък среден клас


Автомобили от среден клас


SUV модели


Малки MPV модели и мини ванове
0 от 500
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    САВАТА ( преди 14 години )
    След като се"замаяха"от повреди,Мерцедесвзеха мерки!Помните до преди година и нещо,колко оплаквания имаше от Мерцедес!Все пак са сериозна фирма,не могат да сипозволят да пропадат...Взеха под контролнещата и сега:-"обират плодовете на своя труд"
  • #20
    3 rate up comment 8 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 14 години )
    ne znam kak i kvo shto, no M O N D E O - koeto e No.1 v svoya klas vuv vsichki ostanali strani po sveta tuk go kovnali dolu... pri polojenie , che e pak nemska kola i ot nad 20 godini!
  • #19
    14 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 14 години )
    Абе един и същи *** си явно водиш някаква лична война срещу Форд.Не видиш, ли че Fusion е на 2-ро място = с първия в сегмента?!На останалите Фордове също преобладават оценките в зелено, т.е. Мн. ДОбър.Аре ходи лей злоба някъде другаде, това е автомобилен форум!
  • #18
    7 rate up comment 8 rate down comment
    4round&empty0s ( преди 14 години )
    Абе по-грозно от Always Ugly Designs Implemented няма!!! ;)
  • #17
    9 rate up comment 13 rate down comment
    ? ( преди 14 години )
    *** рено както винаги СТАБИЛНО заема от 12место надолу!!
  • #16
    6 rate up comment 20 rate down comment
    AUDI ( преди 14 години )
    Ford Focus кърти мивки и изнася!Не е случайна славата му на най-лош модел в С-сегмента.C-Max е същия ***.И уникално грозния Fusion нещо го нема,а... нали бил много качствен!***!
  • #15
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Смятай какво невежество,Golf/Bora в коя таблица са и къде е Шкода Октавия!Октавията е точно на платформа на Bora,какво прави при Passat..???Баси измислената класация,ще падна от смях!Поне да се бяха постарали да разберат кое в кой клас е,после да се правят на разбирачи!И като гледам вагените,никак не са цъфнали и вързали,голяма трагедия са!
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    K3 ( преди 14 години )
    Май забравихте какви бяха резултатите от Англя.Единствената немска кола някъде по-напред беше Шкода Октавия.Нямаше един мерцедел,БМВ-е или Ауди.Нещо голямо разминаване с германските резултати...!!!
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    Ама вижте какви автоммобили ползва ADAC за пътна помощ - Ford и Mercedes ;)
  • #12
    13 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    Доколкото се сещам, когато взех моята Фиеста ми дадоха и някакви телефонни номера за безплатна пътна помощ и репатриране от Форд ЕвроСервиз. Не съм ползвал услугата никога, защото не ми се е налагало. За Германия не знам как стоят нещата и дали репатрирането е обвързано с ADAC