IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfetta - новият голям седан на Alfa Romeo

Автомобилът ще се превърне в наследник на моделите 164 и 166

Alfetta - новият голям седан на Alfa Romeo

Политиката за обновяване на моделната гама на Alfa Romeo, доведе до разработката на новата платформа Giorgio, върху която бяха изградени седанът Alfa Romeo Giulia и кросоувърът Stelvio. Първият вече се появи на пазара, а вторият в момента е на финалната права от тестовете си. В компанията обаче вече работят върху трети модел, базирано на същата архитектура.
Alfetta - новият голям седан Alfa Romeo
Според изданието Carscoop това ще бъде голям седан - Alfa Romeo Alfetta, който ще се превърне в идеен наследник на модели като Alfa Romeo 164 и 166. В маркетингово отношение, моделът ще бъде позициониран най-отгоре в гамата на италианския производител и ще трябва да се конкурира с модели като BMW 5-Series, Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 и Jaguar XF.

Големият седан ще използва не само платформата на Giulia, но и същите двигатели и скоростни кутии. Съответно ще има "гореща" модификация, която ще получи 2,9-литров V6 двигател, развиващ 510 к.с. Той ще бъде взет от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, като ще се превърне в директен съперник на BMW M5.
Alfetta - новият голям седан Alfa Romeo
Очаква се прототипът на модела да се появи в началато на 2017 г., а началото на производството и световната премиера са предвидени за 2018 г. Името Alfetta не е непознато за феновете на марката - през периода 1972 - 1984 г. компанията произвеждаше модел с това название не само в Италия, но и в Южна Африка.

Снимки: Carscoop

Тагове: alfa romeo alfetta
0 от 500