IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfetta - новият голям седан на Alfa Romeo

Автомобилът ще се превърне в наследник на моделите 164 и 166

Alfetta - новият голям седан на Alfa Romeo

Политиката за обновяване на моделната гама на Alfa Romeo, доведе до разработката на новата платформа Giorgio, върху която бяха изградени седанът Alfa Romeo Giulia и кросоувърът Stelvio. Първият вече се появи на пазара, а вторият в момента е на финалната права от тестовете си. В компанията обаче вече работят върху трети модел, базирано на същата архитектура.
Alfetta - новият голям седан Alfa Romeo
Според изданието Carscoop това ще бъде голям седан - Alfa Romeo Alfetta, който ще се превърне в идеен наследник на модели като Alfa Romeo 164 и 166. В маркетингово отношение, моделът ще бъде позициониран най-отгоре в гамата на италианския производител и ще трябва да се конкурира с модели като BMW 5-Series, Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 и Jaguar XF.

Големият седан ще използва не само платформата на Giulia, но и същите двигатели и скоростни кутии. Съответно ще има "гореща" модификация, която ще получи 2,9-литров V6 двигател, развиващ 510 к.с. Той ще бъде взет от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, като ще се превърне в директен съперник на BMW M5.
Alfetta - новият голям седан Alfa Romeo
Очаква се прототипът на модела да се появи в началато на 2017 г., а началото на производството и световната премиера са предвидени за 2018 г. Името Alfetta не е непознато за феновете на марката - през периода 1972 - 1984 г. компанията произвеждаше модел с това название не само в Италия, но и в Южна Африка.

Снимки: Carscoop

Тагове: alfa romeo alfetta
0 от 500
  • #13
    40 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Georgi,Алфа Ромео, НЕ Е за всеки.Това е автомобил, който избира собственика си, а не обратното.Карайте си премиум Голфовете, Пасатите и Шкодите ( според мен - читави, но скучни МПС-та) и не давайте оценки, за неща, КОИТО НЕ СТЕ УСЕЩАЛИ.Успех.
  • #12
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Всъщност, тове е поредният компютърен портрет.Не че е лош, но му липсва индивидуалност.А без индивидуалност, няма да е Алфа Ромео, а .... всички знаете какво.. :):):)
  • #11
    7 rate up comment 22 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Pak barkate terminologiata.Alfa Romeo ne e premium brand i poradi tazi malka pri4ina vsiako sravnenie s BMW e neprofesionalno
  • #10
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Ако следиш форума тук, ще кажеш в България друго освен нова Алфа не се кара в премиум сегмента, а то най-безумните алфаджии са 90% такива, които ги взимат на 5+ години. В София е пълно с нови C класи, 3ки, А4 и Пасати,Мазди 6ци, чакам с нетърпение да видя някой престрашил се да се метне на Джулия, но защо ли предполагам, че ще ги гледаме по улиците след 2022-23 година.
  • #9
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Макароне ( преди 7 години )
    Колкото виждате АР Джулия по пътищата,толкова ще виждате и Стевио и Алфетата. Малко димки и циркаджийски номера,доксто някой се излъже да купи фалиращата FCA
  • #8
    0 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо на 5серия, не е ли в по-горният клас на 7, 'а8' и 'с' класа на мерцедес?
  • #7
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много елегантен автомобил
  • #6
    32 rate up comment 6 rate down comment
    v1per ( преди 7 години )
    Карам 530д, но винаги се обръщам покрай красивите Алфа Ромео. :)
  • #5
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Маури ( преди 7 години )
    Колицата добре изглежда,но докато слезе на асфалта има много време, А до тогава има да гоните оригинала ..Ти тояго я кажи какъв кашон шофираш като си такъв естет :)
  • #4
    9 rate up comment 39 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Моля ви не споменавайте повече *** като алфа никога.Нито е кой знае колко красиво нито е надеждно като немските автомобили