IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley

Bentagya Diesel използва двигателя на Audi SQ7, но струва двойно повече

Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley

Първият дизелов модел на Bentley е Bentagya, който пък се явява първият всъдеход на луксозната британска марка. Автомобилът бе разсекретен преди броени часове, като ще бъде на пазара преди края на 2016 година.
Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley
Все още не е известно къде ще се състои публичната премиера на Bentagya Diesel, тъй като компанията вече обяви, че няма да участва на предстоящия автосалон в Париж. Ясни са обаче всички подробности около машината, включително цените.

Bentley Bentagya Diesel използва 4,0-литровя V8 дизел с две турбини и един електрически компресор, който дебютира на борда на Audi SQ7. Агрегатът развива 435 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм, като е наличен при само 1000 об/мин.

Ускорението 0-100 км/час при модела на Bentley е аналогично с това на SQ7 - 4,8 секунди. За разлика от всъдехода на Audi, който има максимална скорост от 250 км/час, новият Bentagya Diesel е способен да закове 270 км/час, което го превръща в най-бързата дизелова машина в сегмента.

Агрегатът е съчетан с 8-степенната автоматична трансмисия ZF и задвижва четирите колела. Средният разход на гориво е само 7,9 л/100 км, твърди официалната информация. Към момента не е обявено, но вероятно за Bentagya Diesel ще бъдат предложени същите активен заден диференциал и шаси с четири завиващи колела, които демонстрира Audi SQ7.

Първият дизел на Bentley ще бъде наличен на пазара в Европа още преди края на тази година. Цените във Великобритания стартират от 135 800 лири, което почти два пъти над стартовата сума за Audi SQ7 - 70 970 лири.

Bentagya се предлага и с W12 бензинов мотор. Този модел стартира от над 160 000 лири.

Тагове: bentley bentagya diesel
0 от 500
  • #16
    45 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Ръцко, как точно ще комплекираш "тойотаджиите"? Тойота правят отлични автомобили без претенции за "премиум", "лукс" и други маркетингови безмилици. Тойотаджиите, като хора избрали Тойота, просто не държат на тия неща. Самата идея че биха се комплексирали от глуповатите ти бръщолевения тук говори за изклюително скромен интелектуален багаж от твоя страна.
  • #15
    36 rate up comment 9 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    4as ot kefa mi da pritejavam nai-actualnite i premium modeli e i da kompleksiram do nebeto toyotodjiite.Hora s vazmojnosti i to seriozni niama6e da se zasiagat ot komentarite mi,koeto pak e dokazatelstvo 4e ti si porednia toyotodjiia
  • #14
    38 rate up comment 9 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Predpolagam boli mnogo ot facta 4e niakoi dori po-mlad ot teb si kupuva igra4kite na koito ti onanira6 vsekidnevno,no tova ne ti dava pravo da obijda6
  • #13
    40 rate up comment 4 rate down comment
    до RRE435i ( преди 7 години )
    Мале представям си те вече като пенсионер, едвам събрал за базовата версия на флагмана им. Не случайно всички ти се подиграват и те имат за кръгла нула.
  • #12
    44 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    RRE435i хората които наистина имат пари да си купят скъпа кола не стоят във форуми да обясняват на разни анонимни колко са велики. Подозирам че си някакъв берач на ягоди, който си фантазира че кара кола или караш на някой роднина автомобила. Хора с твоя умствен багаж не карат скъпи коли.
  • #11
    46 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тук всички пишещи заедно да си съберат годишните заплати не могат да си купят джантите на бантлито седнали да дават оценкижалки дошоваци
  • #10
    43 rate up comment 5 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    RRE435i такива *** като тебе дават лошо име на марката БМВ. То голяма хвалене във всеки коментар, че имаш БМВ. Това само показва колко си жалък. Писнало ми е от такива *** като тебе, които живеят като скотове и карат служебна кола или на приятел и в кафетата са милионери.
  • #9
    53 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значи да ви светна кола като Бентли не се купува само заради самата кола. Това е кола която демонстрира висок социален стату, кола която дори малка част от заможните хора могат да си позволят. Плаща се за престиж, лукс, имидж които представлявяа бранда, а не за двигател гуми и спирачки. То има и кецове по 1000 евро чифта, кото са удобни и вършат същата ранбота като тези от 100 евро. Кожата и конците от които са направени може да са едни и същи . Не това е въпроса обаче.
  • #8
    44 rate up comment 6 rate down comment
    Знаещ ( преди 7 години )
    Явно не си схванал сарказма в думите на декана си.Напротив, бах там и чух много добре.Точно ставаше въпрос за маркетинговата стратегия при проектирането и как се изкарват пари от предлагането на еднакви стоки с различен външен вид.Човека конкретно каза, че това си е Ауди за много пари и ще го купят тези, които имат пари, но нищо не разбират, а болшинството от клиентите с толкова пари са такива.Нямат познания в областта, но имат средствата съответно производителя е измислил как да им ги вземе.
  • #7
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Карай си Гоуфа нов внос бе RRE435i и не се прави на БеЕмВеист!!