IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley

Bentagya Diesel използва двигателя на Audi SQ7, но струва двойно повече

Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley

Първият дизелов модел на Bentley е Bentagya, който пък се явява първият всъдеход на луксозната британска марка. Автомобилът бе разсекретен преди броени часове, като ще бъде на пазара преди края на 2016 година.
Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley
Все още не е известно къде ще се състои публичната премиера на Bentagya Diesel, тъй като компанията вече обяви, че няма да участва на предстоящия автосалон в Париж. Ясни са обаче всички подробности около машината, включително цените.

Bentley Bentagya Diesel използва 4,0-литровя V8 дизел с две турбини и един електрически компресор, който дебютира на борда на Audi SQ7. Агрегатът развива 435 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм, като е наличен при само 1000 об/мин.

Ускорението 0-100 км/час при модела на Bentley е аналогично с това на SQ7 - 4,8 секунди. За разлика от всъдехода на Audi, който има максимална скорост от 250 км/час, новият Bentagya Diesel е способен да закове 270 км/час, което го превръща в най-бързата дизелова машина в сегмента.

Агрегатът е съчетан с 8-степенната автоматична трансмисия ZF и задвижва четирите колела. Средният разход на гориво е само 7,9 л/100 км, твърди официалната информация. Към момента не е обявено, но вероятно за Bentagya Diesel ще бъдат предложени същите активен заден диференциал и шаси с четири завиващи колела, които демонстрира Audi SQ7.

Първият дизел на Bentley ще бъде наличен на пазара в Европа още преди края на тази година. Цените във Великобритания стартират от 135 800 лири, което почти два пъти над стартовата сума за Audi SQ7 - 70 970 лири.

Bentagya се предлага и с W12 бензинов мотор. Този модел стартира от над 160 000 лири.

Тагове: bentley bentagya diesel
0 от 500
  • #26
    52 rate up comment 2 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    "е46 - Имам много приятели влиятелни"Правят ти се на приятели за да внимаваш, докато им миеш мерцедесите в автомивката.
  • #25
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бентли е автомобил за араби, футболисти и вякакви други богаташи печелили пари без ообени усилия и интелектуални напъни. Интелигентните богаташи предпочитат коли като Тесла или Приус пред Бентли или Ролс.
  • #24
    32 rate up comment 11 rate down comment
    до @ ( преди 7 години )
    ха -ха -ХААА!има само един форд, който може да бъде купен от свестен човек! и той няма емблема на "Форд" Ще оставя спеца отдолу да каже коя е колата
  • #23
    51 rate up comment 1 rate down comment
    ДОвсички комплексари ( преди 7 години )
    аз пък си купувам това което искам АЗ! а не това , което би се харесало на другите! и това страшно ме кефи! Не е важно колко струва, а дали МИ харесва! НЕКА богатите комплексари да прахосват откраднатите пари за лъскави играчки, без цял живот да могат да разберат възможностите на тези играчки и да карат по средата на пътя, защото трудно се ориентират в обстановката, горките!
  • #22
    38 rate up comment 11 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Lamborghini i Bentley s nemski dvigateli e primer za tovakak VAG obezlichava chistokravni aristokratichni marki . Zatova samo American Made - Ford !
  • #21
    40 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не бе той декана го е казал много точно, само, че си има и българска поговорка, която го казва още по-точно. "Високото грозде е кисело", По същия начин, който има пари си купува бентли, който няма и по-цял ден лежи под жигулата и се смята за разбирач от всекидневни ремонти подминава Бентлито. Само, че явно много са свалили критериите за университетите, щом като студентите нямат акъл да схванат нещо толкова елементарно. *** да кажеш на английската кралица, че не бива щом се вози и кара Бентли.
  • #20
    48 rate up comment 6 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Иначе по темата - този СУВ на Бентли е толкова грозен, че се чудя кой слепец го е одобрил да влезе в производство. Сори ама все едно гледам лондонско такси "ъпгрейднато" от самия Липу. Ако седиш вътре сигурно е невероятно, *** отвън ми е противно. Новото Кю 7 изглежда къде къде по-добре.
  • #19
    40 rate up comment 3 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    e46 - ей ***. Поне да тролеше хитро или интелигентно, та да се направя че ти вярам поне. А ти си просто елементарен и най-малко пък на теб ше тръгна да се обяснявам колко лева/евро/английски лири имам в джоба/банката или вложени в акции. Ниска топка си ми, *** си малък още.
  • #18
    42 rate up comment 3 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Добре че има интернет форуми, като този, за да могат разни комплексари като RRE и те да се похвалят с нещо, пък било то и на други анонимни потребители в нета, на които им е все тая трабант ли караш или караш совалката на НАСА. Типичен пример за комплексарщина.
  • #17
    46 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Колкото до автомобила от статията - това е първото в историята дизелово Бентли. Всички добре знаем как тракащия канцерогенен дизели се впивсва в критериите за лукс и премиум - точно никак. Но, очевидно ВАГ са в състояние да опропастят всичко до което се докоснат. Жалко за Бентли, по-добре да бяха фалирали, запазвайки достойнство, отколкото да станат за посмешище под вещото ръководство на ВАГ.