IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley

Bentagya Diesel използва двигателя на Audi SQ7, но струва двойно повече

Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley

Първият дизелов модел на Bentley е Bentagya, който пък се явява първият всъдеход на луксозната британска марка. Автомобилът бе разсекретен преди броени часове, като ще бъде на пазара преди края на 2016 година.
Най-бързият дизелов всъдеход в света е Bentley
Все още не е известно къде ще се състои публичната премиера на Bentagya Diesel, тъй като компанията вече обяви, че няма да участва на предстоящия автосалон в Париж. Ясни са обаче всички подробности около машината, включително цените.

Bentley Bentagya Diesel използва 4,0-литровя V8 дизел с две турбини и един електрически компресор, който дебютира на борда на Audi SQ7. Агрегатът развива 435 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм, като е наличен при само 1000 об/мин.

Ускорението 0-100 км/час при модела на Bentley е аналогично с това на SQ7 - 4,8 секунди. За разлика от всъдехода на Audi, който има максимална скорост от 250 км/час, новият Bentagya Diesel е способен да закове 270 км/час, което го превръща в най-бързата дизелова машина в сегмента.

Агрегатът е съчетан с 8-степенната автоматична трансмисия ZF и задвижва четирите колела. Средният разход на гориво е само 7,9 л/100 км, твърди официалната информация. Към момента не е обявено, но вероятно за Bentagya Diesel ще бъдат предложени същите активен заден диференциал и шаси с четири завиващи колела, които демонстрира Audi SQ7.

Първият дизел на Bentley ще бъде наличен на пазара в Европа още преди края на тази година. Цените във Великобритания стартират от 135 800 лири, което почти два пъти над стартовата сума за Audi SQ7 - 70 970 лири.

Bentagya се предлага и с W12 бензинов мотор. Този модел стартира от над 160 000 лири.

Тагове: bentley bentagya diesel
0 от 500
  • #36
    39 rate up comment 2 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Razbirachev , ja objasni kakva e prichinata Rolls-Royce i Bentley da abdikirat ot United Kingdom ? Tova ne e li iznevjara na royalskija aristokratizam i prestiz za koito si pisal ?
  • #35
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Еее, Лексус.. той е за аристократи - кралицата на Дания, краля на Норвегия.. Сигурно и английската кралица щеше да си купи ако не беше неудобно да пренебрегва местните производители.
  • #34
    36 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    На мен пък ми дреме принца на Монако какво кара, същото важи за ДиГабрио...И аз мога да си го позволя, но какво от това?
  • #33
    45 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А принца на Монако с Приус и Лексус хибрид. Дори на сватбата си беше с Лексуса?А Леонардо Дикаприо с Приус?Марк Зукербърг кара Акyра TSX между другото.Сергей Брин и Чък Фини също са с Приуси!Хора с мириарди, можещи да си позволят всяка кола в света залагат на японското качество и лукс.У нас селенията, позьорството и простотията са на почит. С последните пари и със заем ще си вземе немски кош,за да се прави на батка пред другите.
  • #32
    36 rate up comment 9 rate down comment
    ami sega ( преди 7 години )
    A Steve *** ? - Mercedes, A Mark Zuckerberg ? - Golf GTI.
  • #31
    47 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "никой нормален човек няма да избере Приус дори пред Пасат или Це класа,"Зависи каква ти е дефиницията "нормален". Никоя "нормална" нацепена батка няма да го направи, съгласен съм. Виж, "ненормалници" като Бил Гейтс и Стив Возняк защо са го направили "нормалните" батки никога няма да проумеят. Също както няма да проумеят как може да има заможни хора които не си дават всичките пари за коли.
  • #30
    44 rate up comment 2 rate down comment
    психолог ( преди 7 години )
    абе кво му обръщате внимание на 0лиг0френа e46!!!не го ли виждате че не е добре с акъла момчето.кой знае от коя психиатрична клиника пише.ясно е че дразни всички и си проси боя но знае че в интернет е донякъде анонимен и това го пази да не му бъде нацепена кофата.кой знае каква умряла мишка с акне в пубертетска възраст е кюрпето.може като момченце баща му да го е насилвал което да е оставило трайни следи върху съзнанието му.личи си колко е нещастен с всеки пост и иска да ми се обръща внимание.
  • #29
    47 rate up comment 3 rate down comment
    Знаещ до до Знаещ ( преди 7 години )
    В Техническия университет нивото на преподаване е много високо, ама много и то от хора, които са в час не само с теорията а и с практиката.Точно тоя декан и асистентите му, които не са в топ 1000 на учените в света са проектирали EGR клапана на последното поколение двигатели на Мерцедес като резултатът от работата им е надхвърлил заданието на Даймлер-Бенц.Прототип на клапана съм виждал изработен чрез Рапид прототайпинг в лаборатория на университета.Има и с какво друго да се похвалят хората там.
  • #28
    38 rate up comment 5 rate down comment
    абв ( преди 7 години )
    трошка
  • #27
    41 rate up comment 3 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    e46 izglezda go e mlatil njakoj boksjor. Naposledak ne pokazvabicepsi i zapochva da se hvali s prijateli .