IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Калифорния отказа ремонта на 3.0 TDI

Регулаторът може да наложи обратно изкупуване на автомобилите с този двигател

Калифорния отказа ремонта на 3.0 TDI

Съветът за атмосферните ресурси на Калифорния (California Air Resources Board, CARB) отказа предложените от Volkswagen Group ремонти за 3,0-литровия дизелов двигател, при който бяха открити несъответствия в изхвърлените вредни емисии. Предложенията на германците са определени като "непълни и недостатъчни в много области".
Калифорния отказа ремонта на 3.0 TDI
Снимка: Porsche

Проблемът касае около 16 000 автомобила на Volkswagen Group, които вече са реализирани на пазара в Калифорния. Държавният регулатор обяви, че германската компания трябва да продължи работата по решаването на проблема, за да е способна да предостави достатъчно надеждни данни, че предложените ремонти наистина действат и двигателят покрива официално обявените нива на вредни емисии.

"Ние продължаваме да работим в тясно сътрудничество с Агенцията за защита на околната среда на САЩ (EPA) и CARB за да получим одобрение за ремонта на 3,0-литровия TDI възможно най-бързо.", са заявили от Volkswagen Group пред изданието Motor1.

Според Automotive News съществува реална възможност регулаторът в САЩ да принуди VW Group да изкупи обратно превозните средства с такъв двигател. Припомняме, че по-рано германците се съгласиха да изкупят 475 000 продадени в САЩ коли с 2,0-литровия TDI мотор. За целта концернът задели над 10 млрд. долара.

С проблемния 3,0-литров двигател на германската компания са оборудвани около 85 000 реализирани на пазара в САЩ автомобила от марките VW, Porsche и Audi.

0 от 500
  • #19
    8 rate up comment 8 rate down comment
    до тойота ( преди 7 години )
    ами виж го сам..има го авенсиса в таблицата... 2-3 пъти над нормата .. извинявай, че не ги споменах.. технологично изостанали? Тъжно е.... като погледнем на нюрбургринг 1-во и 2-ро място са за порше и ламбо.. под 7 минути.. тъжно е и когато голямата звезда в технологичния прогрес на тойота приуса го тестват срещу тди голф пълно пълно и голфа изгори по-малко, а върви повече....вози,управлява се и изглежда по-добре...rip..
  • #18
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Калифорния писа Слаб 2 на великите вагинални "инженери". Лоясалите вурстове са неспособни да направят дизел покриващ стандартите за канцерогенни емисии. Когато си некадърен и с некадърността си тровиш околните, логично е да подадеш оставка. Аз съм ЗА закриване на ВАГ!
  • #17
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До Ае вижте резултат ( преди 7 години )
    Пропусна Тойота, а чакай малко от 10 години се мъчите да ги настигнете по продажби, но уви сте технологично изостанали и не ви се отдава. Я преброй по колко марки имат в състава си изброените от теб концерни, няма нито един с 13 като ВАГ, накупиха сумати фирми и заводи с пари на немския данъкоплатец и пак не можаха да стигнат Тойота.
  • #16
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Ае вижте резултатите ( преди 7 години )
    https://***.theguardian.com/business/2016/apr/21/all-top-selling-cars-break-emissions-limits-in-real-world-tests(Скролвате надолу и ви излизат две таблици.. Не е нужен английски.)И ся ко праим? Май на плюещите по ВАГ ще им замръзнат усмивките...или.ще си затворят очите за истината... Чакам да видя как ще коментирате резултатите... Пежаци, рендета, фордове, бмв, мерцедес, хонди, нисани, опели...и общо взето ВСИЧКИ....ко ша кажете? ВАГ ли са най-черните
  • #15
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Никой не защитава Фолксваген, просто точно американците единствени в света да се правят на ощипани моми е направо дразнещо. Американския флот, замърсява повече от колите по света. На техните и Китайските заводи се дължи 30% от замърсяването на планетата, я сметни, колко трябва да плати САЩ на останалите държави, че им трови въздуха? Това е все едно да стоиш в стая със запалена печка и запушен комин, от пушаци и сажди да не виждаш и на 1 метър, но да съдиш комшията че пушил цигара на терасата си.
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 7 години )
    Американска агенция /в случая/измерва вредните емисии,и казва кой колко замърсява,и кой-не.Интересно къде се намира американският Костинброд?
  • #13
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Те ги глобяват затова, че УМИШЛЕНО СА ВЛОЖИЛИ СОФТУЕР, ИЗКЛЮЧВАЩ ГАЗОПРЕЧИСТВАНЕТО! Е какво ги защитавате при такива доказателства! Вероятно могат да направят и по-екологични мотори, ми защо не са ги направили?Ама били европейци, е да де, ама НИ ТРОВЯТ УМИШЛЕНО!След този скандал за много хора тази фирма са измамници и една ли може да им се вярва повече!
  • #12
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да всички коли изхвърлят отровни газове, да всички манипулират данните, но 20-30% най-много за това и сервизните акции на Тойота, Хонда, Нисан и т.н са за по 2 милярда най-много, а при ВАГ говорим за вредни емисии в пъти, а не проценти над нормата. Ако пазара беше свободен да са банкрутирали, Мицубиши фалира и от по-малка измама. По въпроса с Китай, вижте коя фирма има най-големи прoдажби там и ще си отговорите защо е най-мръсно жокер, V_G
  • #11
    17 rate up comment 1 rate down comment
    боби ( преди 7 години )
    Немците ще си изкупят обратно колите, а на другия ден въпросните коли ще се появят на Горубляне и в Дупница, като нов внос, в идеално състояние :). Тия 10 милиарда трябва да се избият отнякъде ;)
  • #10
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ама защо си мислите че другите производители не го правят в САЩ?! Защото не са ги хванали или защото просто имате някаква, не знам от къде, породена омраза към ВАГ?! Не защитавам ВАГ, това което са направили е абсолутна лъжа и трябва да си поемат отговорността, но ви казвам че във всяка ситуация трябва да погледнете от всички ъгли! Аз лично на САЩ не вярвям, промиват мозъци, манипулират по всякакъв начин и най-добрия човек, могът да го "изобразят" като зло....налагат се навсякъде по света...