IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series

Седанът ще получи нов дизелов V6 двигател

Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series

Компанията Alfa Romeo работи върху нов седан, който да се разположи над Giulia в моделната гама на компанията и ще трябва да се конкурира с BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class, съобщава Auto Express, което цитира главния инженер на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Харолд Уестър.
Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series
Седанът ще се появи не по-рано от 2018 г., като ще бъде изграден на шасито, използвано за Giulia и също като нея ще се предлага както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Моделът ще бъде първият в историята на италианската марка, който ще получи нов дизелов V6 двигател. Моторът е изграден на базата на агрегата с обем 3,0 литра, развиващ 275 к.с. Той се поставя на Quattroporte и Ghibli, като при тях развива 275 к.с. и 600 Нм.

В гамата двигатели ще попаднат още 2,2-литрови дизели със 150 и 180 к.с., както и 2,0-литров бензинов турбомотор с 200 к.с. По думите на Уестър последнияг от тези агрегати има достатъчен потенциал, за да може мощността му при новия модел да достигне 250 к.с.
Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series
Седанът ще получи и спортна модификация с 2,9-литровия туин-турбо V6 с 510 к.с., който се поставя но топ-версията на Giulia – Quadifoglio Verde. Предвижда се и появята на хибридна версия, която ще се зарежда от електропреносната мрежа. Трансмисиите за новия модел ще бъдат 6-степенна механична и 8-степенен автомат.

Неофициални снимки: Auto Express

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 14 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    Англичаните нали тестваха Джулията.Гасиш кастифона,гасне и мотора.Пускаш климатика да духа отпред в ляво,той духа отзад в дясно.Цъкаш чистачките и светва чек енджина.С кого ще се конглокират тия смешковци бе??Какви БМВ-та сънуват???То да не е пици да печеш и макарони да вариш.То акъл се иска,не само едене.
  • #8
    9 rate up comment 12 rate down comment
    А бе то .. ( преди 7 години )
    на снимки го докарват! Лошото е, че на пътя ги няма никакви!
  • #7
    39 rate up comment 3 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Ако излезе такава, ще е истинска Алфа.Красива, мощна и бърза.белисима !!!Ся, пак вървим в посока, кой е по-по-най..ЗАЩО бе хора.. ?И Мазда и баварките са страхотни коли със своите фенове.. Карайте си колите и им се кефете..(доколкото можеш да се кефиш на голф разбира се. Но и там си има своите фенове.Респект и към тях.)Всичко е въпрос на избор(и възможности, разбира се)Но, ако някой смята, че тази кола не е добра, като визия и възможности(според написаното де),аз определено не го разбирам
  • #6
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Объркал си се много.............Мазда 6 отзад прилича на Alfa Giulietta!
  • #5
    11 rate up comment 11 rate down comment
    /// ( преди 7 години )
    На това като му видях задницата и си казах "я, мазда 6"
  • #4
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Уникална красота! Ето това е дизайн, а не жълтурски грозотии!
  • #3
    12 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значи 3та серия могат да конглокират с Джулия но 5та серия...Там се иска много технологии и техника която няма от къде да извадят.
  • #2
    24 rate up comment 8 rate down comment
    FF ( преди 7 години )
    Жалка работа, с цялото ноу хау дето имат .Това ще излезе онова ще излезе..кога беее... Един пуснете ама да е резач..а то само картинки и планове..пфу..
  • #1
    17 rate up comment 25 rate down comment
    Да, ( преди 7 години )
    И тук всичко ще свърши до предпроизводствен модел с една обиколка на Ринг...и тишина.