IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series

Седанът ще получи нов дизелов V6 двигател

Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series

Компанията Alfa Romeo работи върху нов седан, който да се разположи над Giulia в моделната гама на компанията и ще трябва да се конкурира с BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class, съобщава Auto Express, което цитира главния инженер на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Харолд Уестър.
Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series
Седанът ще се появи не по-рано от 2018 г., като ще бъде изграден на шасито, използвано за Giulia и също като нея ще се предлага както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Моделът ще бъде първият в историята на италианската марка, който ще получи нов дизелов V6 двигател. Моторът е изграден на базата на агрегата с обем 3,0 литра, развиващ 275 к.с. Той се поставя на Quattroporte и Ghibli, като при тях развива 275 к.с. и 600 Нм.

В гамата двигатели ще попаднат още 2,2-литрови дизели със 150 и 180 к.с., както и 2,0-литров бензинов турбомотор с 200 к.с. По думите на Уестър последнияг от тези агрегати има достатъчен потенциал, за да може мощността му при новия модел да достигне 250 к.с.
Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series
Седанът ще получи и спортна модификация с 2,9-литровия туин-турбо V6 с 510 к.с., който се поставя но топ-версията на Giulia – Quadifoglio Verde. Предвижда се и появята на хибридна версия, която ще се зарежда от електропреносната мрежа. Трансмисиите за новия модел ще бъдат 6-степенна механична и 8-степенен автомат.

Неофициални снимки: Auto Express

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 0 rate down comment
    angel ( преди 7 години )
    алфетката просто кърти
  • #28
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Alfa 147 GTA ( преди 7 години )
    Докарай този СЛ500 и си вземи голям бинокъл
  • #27
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Говори ми коли от същия клас,на субару 2.0 боксер ше разплача ,130 коня съм ама дърпа всичко до 2.0
  • #26
    4 rate up comment 1 rate down comment
    888 ( преди 7 години )
    пич какъв адреналин с 1.7 бе,ти някога качвал ли си се на спортна кола? Сти врх е истинският боксер,това двигателче го пусни срещу някой голф хахах.Не съм фен на немските но имам преки впечатления и наблюдения върху SL500,ами пич да ти кажа... Такава алфа няма :)
  • #25
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Ако щеш и със златни джанти да караш,през крачола ми е. Ти на мене остави 33-ката 1.7 boxer ti. Такъв адреналин от шофирането няма да изпиташ повярвай ми,с мерцедеса. Рома музиканта е със 211 ка 2.2 . Аз съм фен на италианските коли,ако ги имам парите за скъпа проста Ес- класа ,веднага бих скочил в старото Мазерати куатропорте.
  • #24
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Момчета,карам 211 а тая новата чак сега вкарва екстрите на които от години се наслаждавам. Не се хабете, тия никога няма да стигнат нито баварците, нито мечоците
  • #23
    5 rate up comment 4 rate down comment
    хххх ( преди 7 години )
    Тези които си купуват Алфи го правят заради собственото си удоволствие, а не за да се покажат на чалга кифлите с 15 годишната очиларка, избиващи комплекси.А на *** 190ката е 100 пъти повече мерцедес от твоята пластмасова бангия. Сигурен съм!
  • #22
    6 rate up comment 3 rate down comment
    хххх ( преди 7 години )
    Във всяка една Алфа има повече спорт и удоволствие от шофиране от всеки един мерцедес, който можеш да си позволиш.Ако искаш да си обективен се прави изчисление "обезценяване" като се взема цената на колата като нова. Тези тарикатските S класи 2002-2003 бяха по 150к лева нови сега са по 6, 7хил лева. Това е 5% от себестойноста им като нови.
  • #21
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Xaxa ( преди 7 години )
    Еволюцията не е настъпила при всички хора по еднакъв начин явно,алфаджиите го доказвате.Това че ти си слаб шофьор и не можеш да караш кола със задно предаване не означава,че другите са сато теб.Проблеми не съм имал.Важното е да имаш хубави гуми,гумите с джантите ми сигурно струват повече от колата ти,така че няма как да ме засегнеш спокойно.Поздрави на комшията ти,сигурно кара 20 годишна 190-ка,която е по-скъпа от "новата" ти алфа
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Ти пък се скривай с тая лятна кола,като падне снега и ги покривате в гаражите,не си мисли че мерца е безкрайно здрав.Ларам си италианката и такива като теб изобщо не си правя труда да ги поглеждам,а камо ли да и се кефя. *** кола. Комшията ми ром има мерц и е тъпънджия,ходи на сватби да думка като го нахака тъпана в багажника и падам от смях,тъй да му тича няма проблеми. Хехе