IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series

Седанът ще получи нов дизелов V6 двигател

Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series

Компанията Alfa Romeo работи върху нов седан, който да се разположи над Giulia в моделната гама на компанията и ще трябва да се конкурира с BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class, съобщава Auto Express, което цитира главния инженер на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Харолд Уестър.
Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series
Седанът ще се появи не по-рано от 2018 г., като ще бъде изграден на шасито, използвано за Giulia и също като нея ще се предлага както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Моделът ще бъде първият в историята на италианската марка, който ще получи нов дизелов V6 двигател. Моторът е изграден на базата на агрегата с обем 3,0 литра, развиващ 275 к.с. Той се поставя на Quattroporte и Ghibli, като при тях развива 275 к.с. и 600 Нм.

В гамата двигатели ще попаднат още 2,2-литрови дизели със 150 и 180 к.с., както и 2,0-литров бензинов турбомотор с 200 к.с. По думите на Уестър последнияг от тези агрегати има достатъчен потенциал, за да може мощността му при новия модел да достигне 250 к.с.
Alfa Romeo готви конкурент на BMW 5-Series
Седанът ще получи и спортна модификация с 2,9-литровия туин-турбо V6 с 510 к.с., който се поставя но топ-версията на Giulia – Quadifoglio Verde. Предвижда се и появята на хибридна версия, която ще се зарежда от електропреносната мрежа. Трансмисиите за новия модел ще бъдат 6-степенна механична и 8-степенен автомат.

Неофициални снимки: Auto Express

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #19
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Xaxa ( преди 7 години )
    те тея бараки 2008-2009 година ги подаряват за по5-6 хиляди ЛЕВА,може би защото са много добри?Намери ми друга марка,чиито коли се подаряват за такива смешни пари? почти няма! Седят и се чудят как да се отърват от кошниците си,ама иначе се бият в гърдите колко били супер алфите.
  • #18
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Xaxa ( преди 7 години )
    какво грозде,какви 5 лева... Карам си бенца, и се радвам на живота.А ти се залъгвай,че колата ти е красива,и спортна,защото и двете не са верни когато говорим за италианска с предно предаване.Аз поне знам защо си давам парите,бенца носи от всичко в повече от тази бангия,а ти продължавай да наливаш от пусто в празно.Не ме мисли когато съм имал афла ти си ги гледал на картинка от дъвки.Но за едно съм съгласен - като алфа втора няма (разбирайте - няма две коли с еднакъв проблем)
  • #17
    3 rate up comment 9 rate down comment
    хаха Tъпак ( преди 7 години )
    гроздето е кисело за тебе
  • #16
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    VW е колата
  • #15
    14 rate up comment 10 rate down comment
    хаха ( преди 7 години )
    само за Алфа,може да има теми в нета "наистина ли е толкова зле?" ,"вярно ли е такъв ***?" ,"много ли се чупят?" и отговорите в темите са:ами алфа се купува със сърце не с разум, това това и това е консуматив,ами да скъпо излиза поддръжката ама си заслужава и тн. безумия.Кое си заслужава бе? Кола с предно,айде моля ти се,удоволствие от нея ама друг път.Комплекса на алфаджиите е,че само те си харесват колите,и след неистова мъка като ги продадът започват да харесват другите марки.
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 7 години )
    Винаги съм се чудел как хората коментират неща без да имат личен досег с тях. И това не важи за само за автомобилите,а за всяка една сфера. Купете си италиански автомобил,но не някой скрап, крахте го и после коментирайте. Същото важи и за немските и японските коли. Интересно ми е,какви са проблемите при брера и респоктивно 159,защото те са на една платформа. Какво се е чупило толкова. При 156?
  • #13
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това че са красиви го чувам само от феновете на алфа. Безпристрастните наблюдатели нехаресват как изглеждат алфите. Радвай се на живота с кола която нито изглежда добре, нито се предлага с двигатели с които може да си купиш БМВ, тоест е бавна и се чупи ежедневно. Щом това те радва ок, но не убеждавай другите, че това е радост от живота.
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Цитат - "Хммм тази алфа или BMW ?!?!ИЗБИРАМ АЛФА без да се замисля!"То само без мислене може да си купиш алфа. Ако се замислиш за това което получаваш и не си я купуваш.
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ярославе ( преди 7 години )
    и съседа за жена ти много работи може да се каже... но защо само английските медии написаха това? или с по-прости думи защо съседа?
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много са красиви всички Алфи (Без ония мравояд - Мито). Като малък бях влюбен в 75, полицейските коли от сериала "Октопод". За жалост е прекрасна само да я гледаш, например Брера като излезе стана шампион по загуба на стойност заради всичките им бъгове и нескопосаници по качеството. Жалко наистина.