IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаите в САЩ минаха на хибриди

Изборът на униформените в Арканзас е Toyota Camry Hybrid

Полицаите в САЩ минаха на хибриди

Автомобилният парк на САЩ е известен с това, че се състои предимно от огромни машини с огромни двигатели и огромен разход на гориво. Това важи в още по-голяма степен за патрулните коли на американските полицаи. Най-новото попълнение на пазителите на реда обаче представлява изключение от правилото, тъй като се задвижва от хибриден агрегат.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Въпросните хибридни патрулки са вече част от автопарка на полицията в щата Арканзас. Машините са Toyota Camry Hybrid, като заменят използваните до момента Ford Crown Victoria.

Патрулките разполагат с обичайното оборудване, включващо сигнализиращи светлини и сирени, означения, радиостанции, преграда между седалките и поставки за оръжия в багажника. Основата разлика е задвижващият агрегат, който вместо V8 е хибриден.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
"Бях убеден, че полицейският автомобил трябва да бъде с V8 мотор и задно задвижване. Истината обаче е, че хибридите имат редица предимства", смята служител на реда от Арканзас, цитиран от Carscoops.

Сред основните предимства са осезаемо по-ниските разходи за гориво и обслужване, както и възможността за безшумно придвижване.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
От полицията са изчислили, че закупените 10 автомобила Toyota Camry Hybrid ще спестят на управлението около 3% от годишния му бюджет, което се определя като "значителна сума".

За сравнение хибридната Toyota има градски разход на гориво от около 8,7 л/100 км, докато при Crown Victoria този показател е 19 л/100 км.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Снимки: Arkansas Police Department

Още по темата:
От тях трудно ще се измъкнеш!
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк



Тагове: toyota camry hybrid
0 от 500