IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От тях трудно ще се измъкнеш!

Полицейските автомобили по света – бързи и страшни

От тях трудно ще се измъкнеш!

През последните няколко месеца полицията в Дубай се обзаведе с цял автопарк от суперколи, с които вдъхва респект сред престъпниците. Подобна практика е често среща в редица държави, където органите на реда разполагат с впечатляващите автомобили. Ето част от тях.

Дубай - Ferrari FF
От тях трудно ще се измъкнеш!
Тази суперкола е една от перлите в автопарка на полицията в емирството. Благодарение на богатството на държавата си, органите на реда в Дубай могат да си позволят подобен суперавтомобил. Той е предназначен най-вече за следене на нарушители на ограниченията на скоростта по магистралите. Най-малкото, защото всява респект с наистина впечатляващия си външен вид.

Великобритания - Jaguar XF Police
От тях трудно ще се измъкнеш!
Британската полиция е истински патриот, като поддържа местните автомобилни производители. Затова и никак не е учудващо, че преди няколко години тя се обзаведе с чисто нови Jaguar XF. Със сигурност това е един от най-елегантните полицейски автомобили на планетата.

Германия - Porsche 911 Carrera S

От тях трудно ще се измъкнеш!
В много държави пътната полиция залага на мощното Porsche 911 Carrera S. Германия, където се произвежда този автомобил, не прави изключение. Специално за полицията тези 911-ки са тунинговани и мощността им достига 500 к.с.

Великобритания - Caparo T1
От тях трудно ще се измъкнеш!
Това е един от най-редките и екзотични състезателни автомобили, но това не му пречи да служи на ченгетата от мрачния Албион. Моделът Caparo T1 почти не се среща в гражданска версия, но колкото и да е странно, може да се види в ролята на полицейски автомобил. Едва ли може да бъде много ефективен, но пък няма как да се отрече, че е доста ефектен.

Китай - Dongfeng Mengshi
От тях трудно ще се измъкнеш!
Както е добре известно, китайците не се колебаят да копират всичко, което им изнася. Това важи особено за автомобилостроенето, където те се облягат на опита на най-големите производители. Затова и често китайските автомобили не могат да бъдат различени от тези на добре познати производители. В случая този полицейски Dongfeng Mengshi доста напомня на легендарния Hummer.

Япония - Nissan Skyline GTR
От тях трудно ще се измъкнеш!
В следвоенна Япония започва активното развитие на всевъзможни автомобилни и мотоциклетни клубове, чиито членове не се държат особено коректно по пътищата на страната. За да бъдат по-добре контролирани нарушителите, японската полиция използва дори такива автомобили като този легендарен Nissan Skyline GTR.

Австралия - Holden VE Commodore
От тях трудно ще се измъкнеш!

Полицаите в Австралия доста напомнят на английските и американските си колеги. Тях също ги влече към красивите и много бързи автомобили, така че не е изненадващо наличието на мощните Holden VE Commodore в техния автопарк.

Италия - Lamborghini Gallardo
От тях трудно ще се измъкнеш!
При вида на Lamborghini Gallardo всеки затаява дъх. А върху престъпниците това оказва още по-голямо влияние. Едва ли е много приятно, когато се движиш по скоростен път и се опитваш да се измъкнеш от полицията, да видиш в огледалото тази суперкола, която те преследва. Все пак под нейния капак има 5.2-литров V10 мотор с мощност над 500 к.с. Интересното е, че автомобилът не е платен от джоба на данъкоплатците. Италианският производител дава машината на полицията напълно безплатно.

Холандия - Spyker C8

От тях трудно ще се измъкнеш!
Дори не особено голямата като територия Холандия разполага с мощни полицейски машини. По улиците на страната може да се види Spyker C8, оборудван с двигател V8 Не може да се отрече, че това е един наистина стилен автомобили.

САЩ - Dodge Charger Police Edition

От тях трудно ще се измъкнеш!
Американците са влюбени в мощните и мускулести автомобили. Така че никак не е чудно наличието на Dodge Charger в гаражите на местната полиция. Твърди се, че някои от постъпилите в редиците на органите на реда, го правят само, за да могат да седнат зад волана на този автомобил. Едва ли е вярно, но пък машината е наистина впечатляваща.

Великобритания - Smart
От тях трудно ще се измъкнеш!
Разбира се, Smart трудно може да бъде наречен бърза кола. Но според полицията в Бирмингам тя е доста ефективна именно защото престъпниците често гледат с пренебрежение към нея. Мъникът върши чудесна работа в градски условия и се очаква съвсем скоро да се появи и в други големи градове на Обединеното Кралство.

Германия - Mercedes Brabus CLS Rocket

От тях трудно ще се измъкнеш!
Едва ли може да бъде намерен още един толкова бърз полицейски седан, колкото е Mercedes Brabus CLS Rocket. Мощността на неговия V12 с двойно турбо е 730 к.с., а максималната му скорост преминава 300 км/ч. Чудесна машина за полицаите в страна, в която на част от аутобаните няма ограничения на максималната скорост.

САЩ - Ford F-450 5.11 Tactical B.E.A.S.T.

От тях трудно ще се измъкнеш!
Компанията Galpin Auto Sports създава на базата на всъдехода Ford F-450 истинско чудовище. Мощният автомобил е оборудван с всичко необходимо за задържане и на най-опасните престъпници. Дори външният вид на тази машина предизвиква страх.

Русия - Porsche Cayenne
От тях трудно ще се измъкнеш!
Москва е един от най-скъпите градове на планетата и опазването на реда в него е доста трудна задача. Наскоро местната полиция се обзаведе с няколко Porsche Cayenne, които са доста полезни, когато се наложи да бъде проверен или задържан някой, каращ скъп и мощен автомобил.

САЩ - Ford Taurus Police Interceptor
От тях трудно ще се измъкнеш!
Тази версия на Ford Taurus е създадена специално за полицията в САЩ. Автомобилът е със задвижване на четирите колела и разполага с двигател EcoBoost с мощност 365 к.с. Вътрешността на машината не се отличава от останалите полицейски коли, като разполага с всички необходими приспособления.

Информация и снимки: Avtika.com

 

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Бумеранг ( преди 10 години )
    В момента в Пловдив на патрулите им отпускат по 10 километра на дежурство пробег!!!!!!!!!!!!!!
  • #10
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    В Италия бандитите не се интересуват колко бързи са полицейските коли-те карат леки 250 кубикови ендура, с тях се шмугват навсякъде, а от аутобаните слизат в гората и оставят полицаите да се кефят на мощните си ферарита :)
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    .................... ( преди 10 години )
    Точно пък от Смарта най трудно ше избягам с колело
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Pepino853 ( преди 10 години )
    Мани-мани,и кату *** качи на бордИУРА за малко да му изпадът лундонскити тасуви на мержана! Голем резил ши знайти - в наши селу не беш'си виждалу такову!
  • #7
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Орешар Пламенски ( преди 10 години )
    Страхотни са, само не виждам тойтките тука, а уж били много надеждни хахахатойота и качество се самоизключващи се понятия
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А съветските *** защо не са лади ,москвич,заз,а с автомобили на кръвния враг,който се опитват всячески да унищожат?
  • #5
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Pepino358 ( преди 10 години )
    Разхождах се по центъра на лондон и един черен мерцедес с63 amg black series се репчеше по светофарите и даваше яко газ. Направи няколко обиколки около парламента и изведнъж един син астон мартин с буркан излезе от една малко уличка и го засече за малко да го качи на бордиура
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    Преди години във Франция съм виждал да гонят нарушителите по магистралите с Impreza STI и май скоро ги смениха с Megane RS
  • #3
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Petrov ( преди 10 години )
    Не е вярно все още са по пътищата!
  • #2
    17 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    По моргите и автосервизите.