IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаите в САЩ минаха на хибриди

Изборът на униформените в Арканзас е Toyota Camry Hybrid

Полицаите в САЩ минаха на хибриди

Автомобилният парк на САЩ е известен с това, че се състои предимно от огромни машини с огромни двигатели и огромен разход на гориво. Това важи в още по-голяма степен за патрулните коли на американските полицаи. Най-новото попълнение на пазителите на реда обаче представлява изключение от правилото, тъй като се задвижва от хибриден агрегат.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Въпросните хибридни патрулки са вече част от автопарка на полицията в щата Арканзас. Машините са Toyota Camry Hybrid, като заменят използваните до момента Ford Crown Victoria.

Патрулките разполагат с обичайното оборудване, включващо сигнализиращи светлини и сирени, означения, радиостанции, преграда между седалките и поставки за оръжия в багажника. Основата разлика е задвижващият агрегат, който вместо V8 е хибриден.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
"Бях убеден, че полицейският автомобил трябва да бъде с V8 мотор и задно задвижване. Истината обаче е, че хибридите имат редица предимства", смята служител на реда от Арканзас, цитиран от Carscoops.

Сред основните предимства са осезаемо по-ниските разходи за гориво и обслужване, както и възможността за безшумно придвижване.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
От полицията са изчислили, че закупените 10 автомобила Toyota Camry Hybrid ще спестят на управлението около 3% от годишния му бюджет, което се определя като "значителна сума".

За сравнение хибридната Toyota има градски разход на гориво от около 8,7 л/100 км, докато при Crown Victoria този показател е 19 л/100 км.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Снимки: Arkansas Police Department

Още по темата:
От тях трудно ще се измъкнеш!
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк



Тагове: toyota camry hybrid
0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До анонимния ( преди 8 години )
    Само глупости дрънкаш.На теб толкова ли ти е трудно да провериш в сайта на Тойота преди да пишеш глупости???И си държиш на невежеството, докато някой не ти каже къде точно да провериш.Никакъв хибрид не си карал!Щеше да знаеш че 450Н не е 260кс както ти си написал.Модела е с 249кс 3,5л бензинов мотор и хибрида се води 299кс.Ти си писател, а не читател!!! А за мисленето ти да не говорим... Не подвеждай хората с глупостта си!
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До анонимния ( преди 8 години )
    Не мисли, защото не ти се отдава, а чети поне 1 ден по темата преди да коментираш.
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе не ми обяснявай колко съм информиран аз. Аз ти казвам, че тойота имат такава версия на хибридна система 450H е модела при лексъс и обикновено американската полиция ползва специални версии на стандартните модели.А ти като си отворил сайта на тойота и си видял стандартния модел си мислиш, че си голям специалист ли? Аз поне съм карал 4-5 хибрида включително и този 450h и говоря от опит, а не от картинки в нета.*** ще ми говори за информация.
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До Анонимен ( преди 8 години )
    До Анонимен с 3,5л хибрид Камри.То е ясно че си прочел малко и се мислиш за много информиран. Лошото е че си написал лъжа и всички са ти повярвали щом са ти сложили само +. Явно са още по-ниско информирани от теб или им е непосилно сами да си намерят информацията.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В Бургас мой познат кара Камри хибрид предния модел внесена от САЩ. Ако не се лъжа 2010 г. му е колата 190 к.с. В града му харчи 6,5/100, а извън града е смъквал до 5/100. Няколко пъти ме е возил и мога само добри думи да кажа. Много добре направена кола и много широка вътре. Точно по американски. Дупките по пътя не ги усеща. Носи се, като лодка. Разхода според мен е отличен за такава мощност и размери. Ако имах парите, нямаше да се двоумя, какво да си взема. Неговата му е излязла 40 000 лв.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    И моля ви не сравнявайте градски разход в Бг с такъв в щатите, където и да било, особено в средните
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "За сравнение хибридната Toyota има градски разход на гориво от около 8,7 л/100 км"Хахаха, няма такъв хибрид с такъв разход. Справка форумът, над 5,5/100 не горят, дори със здраво настъпване
  • #15
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ойропеец-гейец ( преди 8 години )
    нЕмам думи направо. Новината е от 2010 г. Всъщност от 2009 г. в САЩ се ползват Toyota Camry Hybrid, като полицейски. Отзивите са изключително добри и все повече полицейски управления преминават на хибриди Тойота. Статията е за поредното такова управление, но е написана така, все е едно е първото. Така, че хайде първо преди да пущате подобни горещи новини да ползвате търсачката и да се запознаете, че хората са много, много напред, а у нас и в ойропа си тракат още с нафтови печки.
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Така е прав си моя е грешката - 200 коня е хибрида и все пак новия набира за 8сек до 100 с тия 200 коня, което е супер време.И 9 градско за 200 коня голям седан е добър разход - за сведение 2.0 дизел VW passat харчи толкова, ако не и повече в града, а е доста по-спънат. Като сложиш и допълнителната тежест и др. неща описани от колегите - хибрида е много по-добрия вариант.И все пак си мисля, че за полицейски автомобил може да са сложили и агрегата 3.5 от 450h на лексъс.
  • #13
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До анонимния ( преди 8 години )
    Драги ми смехурко Анонимния, къде избяга?Не можеш ли да четеш, че става дума за хибрид???Камри с 3,5 литров е 268 коня без да е хибрид. А ти кво казваш, че е хибрид с 260 коня. Е как става тоя номер?Нямам думи колко си зле.Ей пълно е с такава ***.