IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк

Видео

Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк

САЩ разполага с една от най-добре работещите полицейски служби в света, като заслуга затова имат и колите на патрулиращите полицаи. Най-новото им оръжие се нарича Ford Police Interceptor Utility, съобщават от американската автомобилна компания.
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк
Моделът е базиран на обновената версия кросовъра Explorer, като разполага със специализирано допълнително оборудване. То се интегрира в колата в специален център в Чикаго.

Оборудването включва обичайните сигнализиращи светлини и сирени, означения, допълнителни светлини на предните колонки, както и радиостанции, преграда между седалките и поставки за оръжия в багажника.
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк
Новият Ford Police Interceptor Utility разполага и със система Surveillance Mode, която следи периметъра на автомобила и при засичане на обект затваря автоматично прозорците, като също така заключва вратите и багажника. Налична е и опция за седящите на предните места, която оставя багажника отключен за 45 сек. За това време полицаите могат да се въоръжат, след което механизмът отново се заключва.
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк
Полицейският автомобил е наличен с два двигателя. По-слабият е V6 с обем 3,7 литра, като генерира 309 к.с. и 378 Нм. По-мощният е EcoBoost с обем 3,5 литра. Неговите показатели са 370 к.с. и 474 Нм. И двата двигателя се оборудват със система 4х4 и автоматична трансмисия.

Ако американският Ford Police Interceptor Utility ви се струва респектиращ, вижте с какво разполагат в Дубай. Полицията на богатото емирство има цял автопарк от суперколи, които сега представя накуп.



Снимки: Ford. Видео: Dubai Police / YouTube

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    вуте ( преди 9 години )
    е,па ние на кого 4е ги дадем да ги кара тези коли и джипове бре,та ние нямаме полиция бре хорааааа
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Американеца си е направил кола за полицейска работа. Арабина гледал по филмите как се гонят престъпницити и полицаи по улиците, но не се сетили, че това са просто филми а не реалност и си накупили най-бързите и скъпи коли на планетата. Да със сигурност престъпниците няма да могат да избягат, но могат да стрелят по полицаите а тези бегачки не са армирани, не са подсилени за блъскане като американските и най-важното, нямат задна седалка, където да качат заловения престъпник. Функционалност никаква
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Знайко Всезнайков ( преди 9 години )
    Докато джипа на Американците е направен спесиално за целата колите на Добайската полиция са изцяло конфискувани!!!! И в няколко Руски града има супер коли които са придобити от арестувани мафиоти от нелегален внос или друго ;)
  • #3
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Сойка-Присмехулка! ( преди 9 години )
    В САЩ, колите са направени за да се хващат престъпилите закона...а тия са за гъзария!
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    dakk ( преди 9 години )
    Накрая колите на арабите трябваше да забравиха да се превърнат Аутоботи.
  • #1
    41 rate up comment 9 rate down comment
    Тошев ( преди 9 години )
    Каквито и коли да си купят с петродоларите, арабелите си остават едни прости камилари.