IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаите в САЩ минаха на хибриди

Изборът на униформените в Арканзас е Toyota Camry Hybrid

Полицаите в САЩ минаха на хибриди

Автомобилният парк на САЩ е известен с това, че се състои предимно от огромни машини с огромни двигатели и огромен разход на гориво. Това важи в още по-голяма степен за патрулните коли на американските полицаи. Най-новото попълнение на пазителите на реда обаче представлява изключение от правилото, тъй като се задвижва от хибриден агрегат.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Въпросните хибридни патрулки са вече част от автопарка на полицията в щата Арканзас. Машините са Toyota Camry Hybrid, като заменят използваните до момента Ford Crown Victoria.

Патрулките разполагат с обичайното оборудване, включващо сигнализиращи светлини и сирени, означения, радиостанции, преграда между седалките и поставки за оръжия в багажника. Основата разлика е задвижващият агрегат, който вместо V8 е хибриден.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
"Бях убеден, че полицейският автомобил трябва да бъде с V8 мотор и задно задвижване. Истината обаче е, че хибридите имат редица предимства", смята служител на реда от Арканзас, цитиран от Carscoops.

Сред основните предимства са осезаемо по-ниските разходи за гориво и обслужване, както и възможността за безшумно придвижване.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
От полицията са изчислили, че закупените 10 автомобила Toyota Camry Hybrid ще спестят на управлението около 3% от годишния му бюджет, което се определя като "значителна сума".

За сравнение хибридната Toyota има градски разход на гориво от около 8,7 л/100 км, докато при Crown Victoria този показател е 19 л/100 км.
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Снимки: Arkansas Police Department

Още по темата:
От тях трудно ще се измъкнеш!
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк



Тагове: toyota camry hybrid
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До анонимния ( преди 8 години )
    В сайта на Тойота освен Камри с 2,5л 4 цилиндров, хибрид с друг мотор няма.А сега като философстваш за допълнителни елементи и тегло, не се ли сети, че и при друга кола ще и се вдигне разхода. Или си мислиш, че на твоята кола няма да се вдигне?
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    кука ( преди 8 години )
    Не само теглото влияе върху разхода. Стандартното Камри е оптимизирано с добра аеродинамика. на полицейските коли им слагат какви ли не неща, отгоре сигналните лампи нарушавата аеродинамиката, радиостанции и други неща правят колата тежка и т.н. Разхода, който са обявили, едва ли някой друг модел на друга марка би го постигнал. Не разбира се не е само разхода. Евтиното обслужване не е за пренебрегване, а безшумното предвижване е просто най-доброто за полицейски автомобил.
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За коя задвижваща система говориш? Защото има и хибрид с 3.5 двигател и 260 коня? Едва ли полицаите са взели бавна версията на модела. Да не говорим, че те имат изискване за допълнителна конструктивна здравина и допълнителни елементи, които се монтират на колата и я правят много по-тежка.Чети преди да ми даваш акъл, ок?
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Батко ( преди 8 години )
    Тоя който правиш на въпрос 9л/100км. Защото ти е толкова трудно сам да провериш преди да пишеш глупости. По каталог на Тойота Камри и дават 5,5л/100км градско. Разхода все пак си зависи и от стила на каране.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Коментар8 ( преди 8 години )
    Браво! Toyota отново се доказва а американски пазар. Сериозна конглокенция е на американските коли, на които им по-трудно да се конглокират на японците. Преди години японците навлязоха на американски пазар с ниския разход на гориво и изпревари американците.
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами мн. ясно, че ще вземат хибриди на тойота. Няма да вземат скапаната джета на VW дето харчи повече отколкото НЕхибридната джета със същия ДВГ. А разход от 9 на сто за такава модификация на автомобила е много нисък разход за в града. Дизели с по-малко коне и подобни размери на обикновен автомобил харчи повече, камоли полицейска кола с всички им американски изисквания за такава.Така че американците не са глупави въобще. А и повечето американски марки също имат хибриди, само в Германия ги няма
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    ПреЦедента ( преди 8 години )
    Американците и те почнаха да пестят , това не е добре за милицията!
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хората не са глупави и знаят какво да изберат.Само се чудя, защо толкова късно са се усетили. Немските полицаи имат Приуси от няколко год. Всички ги хвалят и казват, че безшумното предвижване нощем е нещо безценно при предотвратяването на престъпления и залавянето на престъпници. Не е като тракащите дизели, които се чуват от 2-3 пресечки. Освен това дизелите през зимата, като стоят на едно място изстиват, а в купето става като температурата навън. А цял ден да ти трака този дизел не си е работа
  • #4
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Игати модерния хибрид - 9 на сто!!! Че то по малко харчи чист бензим бре!
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Определено има смисъл при предимно градско шофиране. И като стоят често на едно място двигателя на старите брички си работи.