IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Концернът търси средства за да покрие щетите от Дизелгейт

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Германският концерн Volkswagen AG търси всякакви начини да набере средства, с които да покрие щетите, нанесени от скандала с манипулираните дизелови двигатели. Един от тях е раздяла с няколко от марките на концерна, твърди Ройтерс.
Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati
Снимка: Ройтерс

Според информацията през миналата седмица ръководството на VAG е постигнало договорка с няколко банки за отпускане на кредит в размер на 21 млрд. евро. Тези средства ще бъдат похарчени за бъдещите сервизни акции, както и за глобите по цял свят, които немците ще трябва да платят.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като експертите смятат, че Дизелгейт, както стана известен скандалът, ще струва на германския производител не по-малко от 80 млрд. евро. И за тяхното покриване ще трябва да се търсят пари и от други места.

Един от възможните варианти е раздяла с няколко от марките в концерна, които ще бъдат обявени за продан. Източникът на Ройтерс твърди, че вече се подготвя раздялата с производителя на камиони MAN, с автомобилните марки Bentley и Lamborghini, както и с мотоциклетната Ducati, която бе закупена преди само 3 години.

В същото време концернът няма намерение да намалява инвестициите си на ключови пазари, какъвто е китайският например. Под въпрос обаче са някои от основните проекти на Volkswagen, сред които е пускането на нов Phaeton.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #29
    9 rate up comment 11 rate down comment
    до анонимния жълтур ( преди 8 години )
    "Вагонетките симтят..."100% някоя пернишка *** ти е забърсала празната кратуна"
  • #28
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Гошо ( преди 8 години )
    Фау Ве няма да фалират! По-скоро ще фалират болните мозъчета на Дошльовците! Те вече са дали фира щом карат японски саморазлепващи се кашони! По-голямо падение от това няма!
  • #27
    8 rate up comment 10 rate down comment
    до нововнос ( преди 8 години )
    Не допусках,че простотията може да заеме подобни размери. "Най-обичам да мразим"-типичен комплексар с ниски доходи и скапан живот. Жалко подобие на човек, да си прочел някъде във форума, някой да иска фалита и "червеи" за компании,чиито автомобили не харесва?
  • #26
    12 rate up comment 13 rate down comment
    до нововнос ( преди 8 години )
    Дошо/или швабен,или преминаваш и т.н./,ти как си представяш нещата,след фалита на ФВ-Групата? Мислиш,че при една смяна на собствеността и акционерите,от пазара ще изчезнат марки като Порше,Ауди,Фолксваген,Шкода,или Сеат!?О.К., "простите германчета" фалират и акциите им преминават в други "прости германчета",китайци,индийци,арабски фондове. И какво - няма да се продават Ауди,Порше,или марките от ФВ-голф,Пасат,Тоарег!? Явно си обречен да живееш в злоба до края на жалкия си живот.
  • #25
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Гошо до Дошо ( преди 8 години )
    Братчед не се напъвай толкова, че ще се изпуснеш в гащите! А и време е да смениш плочата с тоя СОЦ-ваген, че вече се изтърка грамофона на баба ти!
  • #24
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вагонетките скимтят на умряло. Не стига, че се разкри, че говорят пълни глупости и карат най-гадните автомобили на света, а сега и теорията им за световно господство се сгромоляса.Тъжно е да си глупаво вагонче.
  • #23
    17 rate up comment 6 rate down comment
    х ( преди 8 години )
    Чудя се как ли ще е, ако Ферари купят Ламборгини, предвид миналото на създателите на двете марки!
  • #22
    18 rate up comment 9 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    И наздраве на Дошо - човека ви обяснява тук от години, повтаря ви като на бавноразвиващи а му се смеехте, а сега кво стана...
  • #21
    21 rate up comment 7 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    О пазарна икономика! О невидима ръка на пазара! Ти раздаваш справедливост и изкореняваш комунизма и партизанската, андрешковска наглост в Европа! Каквото си го търсят VAG от години насам - ей на, намериха си го! Фалит, а след фалита - червеи! На бунището на историята, там където им е мястото!Да направят завод в Перник - евтина, нискоквалифицирана и нагла работна рака там има бол. Идеално за производство на фолксфагени!
  • #20
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Изходът е да се обединят с другата полудържавна перачница рено!СОЦ-реноваген труп! Да се знае откъде не се купува нищо!