IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Концернът търси средства за да покрие щетите от Дизелгейт

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Германският концерн Volkswagen AG търси всякакви начини да набере средства, с които да покрие щетите, нанесени от скандала с манипулираните дизелови двигатели. Един от тях е раздяла с няколко от марките на концерна, твърди Ройтерс.
Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati
Снимка: Ройтерс

Според информацията през миналата седмица ръководството на VAG е постигнало договорка с няколко банки за отпускане на кредит в размер на 21 млрд. евро. Тези средства ще бъдат похарчени за бъдещите сервизни акции, както и за глобите по цял свят, които немците ще трябва да платят.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като експертите смятат, че Дизелгейт, както стана известен скандалът, ще струва на германския производител не по-малко от 80 млрд. евро. И за тяхното покриване ще трябва да се търсят пари и от други места.

Един от възможните варианти е раздяла с няколко от марките в концерна, които ще бъдат обявени за продан. Източникът на Ройтерс твърди, че вече се подготвя раздялата с производителя на камиони MAN, с автомобилните марки Bentley и Lamborghini, както и с мотоциклетната Ducati, която бе закупена преди само 3 години.

В същото време концернът няма намерение да намалява инвестициите си на ключови пазари, какъвто е китайският например. Под въпрос обаче са някои от основните проекти на Volkswagen, сред които е пускането на нов Phaeton.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #59
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 8 години )
    Тъкмо се надявах, че Фолксваген ще си подновят дизайна, копирайки от моторите "Дукати":)
  • #58
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    това го твърди някой си блогър в Ройтерс. И се НА *** ХТЕ от плюене. айде сега си избършете задниците хейтъри нещастни
  • #57
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз предлагам фолксваген да продадат най-губещата си фирма, правеща най-некачествените автомобили, а именно - фолксваген. Ауди също може да се продаде. Да си оставят шкода и сеат, да се преименуват и шапка на тояга - ще се оправят за няколко годинки.
  • #56
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до механик ( преди 8 години )
    абе madness ама все тая, баси фантазьора
  • #55
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Петров,Аз пък мога да се хвана на бас за каквото искаш, че без държавна помощ селската марка ще фалира. Нали се сещаш кой ги държи все още над водата! Нали се сещаш, че тази полудържавна социалистическа или по-точно фaшистка марка (горе долу е едно и също) е това, заради държавната подкреп, лобиране, побутване и държавни поръчки с нагласени конКурси или липсата на такива.Закривайте го този тумор, това изчадие на автоиндустрията, заради което фалираха достойни марки. Сааб например.
  • #54
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до Петров ( преди 8 години )
    ...да не би хората да тръгнат да си купуват Пежо, ФИАТ или Хонда, вместо да си купят Фолксваген, който не ги е предавал десетилетия наред!Пежо от години предлага, по -високи качество и надеждност от СОЦваген.Фиат цена/качество също са по-добри.За HONDA може да говориш на някой, който не е виждал автомобил.Хонда май вече продава повече от Строшваген.Сравнение между надеждност Хонда/Строшваген не може да съществува.За какви десетилетия ми говориш?Ти на Строшваген след 1995г май не си се качвал?
  • #53
    4 rate up comment 1 rate down comment
    механик ( преди 8 години )
    кво викаш тия от TST са учили в Хогуортс за тия 315 коня от ARL? :)))) Да знаеш, скромен си, 1500 са най-малко :)))) Скривай се по-бързичко че СИ ТОЛКОВА СМЕШЕН
  • #52
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Koтоошу ( преди 8 години )
    Mного жалко за тея фирми , ФВ ги издигна като ракети особено Ламбо , сега им предстои фалит без бащицата.
  • #51
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ахаахахахахааха тука някакви гоуфаджии "състезатели" изпълзяха... леко с мечтите и най-вече със завоите, че ще ви четем в новините с тия лагерници
  • #50
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Ледър Майт ( преди 8 години )
    Поздрави на фенките на ВАГ с песента на Азис - "Ахх, как болииии!"