IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Концернът търси средства за да покрие щетите от Дизелгейт

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Германският концерн Volkswagen AG търси всякакви начини да набере средства, с които да покрие щетите, нанесени от скандала с манипулираните дизелови двигатели. Един от тях е раздяла с няколко от марките на концерна, твърди Ройтерс.
Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati
Снимка: Ройтерс

Според информацията през миналата седмица ръководството на VAG е постигнало договорка с няколко банки за отпускане на кредит в размер на 21 млрд. евро. Тези средства ще бъдат похарчени за бъдещите сервизни акции, както и за глобите по цял свят, които немците ще трябва да платят.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като експертите смятат, че Дизелгейт, както стана известен скандалът, ще струва на германския производител не по-малко от 80 млрд. евро. И за тяхното покриване ще трябва да се търсят пари и от други места.

Един от възможните варианти е раздяла с няколко от марките в концерна, които ще бъдат обявени за продан. Източникът на Ройтерс твърди, че вече се подготвя раздялата с производителя на камиони MAN, с автомобилните марки Bentley и Lamborghini, както и с мотоциклетната Ducati, която бе закупена преди само 3 години.

В същото време концернът няма намерение да намалява инвестициите си на ключови пазари, какъвто е китайският например. Под въпрос обаче са някои от основните проекти на Volkswagen, сред които е пускането на нов Phaeton.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #39
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Закривайте селската марка по-бързо!От такива измамници няма нужда никой.Създадени с измама от оня с мустачките и продалжили традициите за измама, манипулация и пропаганда. Само най-елементарните твари, могат да харесват боклуцитe бълвани от концерна. Дано само не завлекат в небитието няколко стойностни марки от портфолиото им.
  • #38
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Екстаз!!! ( преди 8 години )
    Бедните фЕатаджии и тойотаджии изпаднаха в екстаз. Няма ли наистина кой да им обясни,че дори и да фалират,Ауди,Порше,Фолксваген или Шкода пак ще се продават и винаги ще бъдат по-добрите автомобили от Форд,ФСА или Тойота
  • #37
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Закривай! Продавай! Фалирай! - ВАГ, ха ха ха...
  • #36
    22 rate up comment 8 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Предлагам Toyota да им заеме 50- 60 милиарда евро от съжаление,че не си знае парите
  • #35
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...и понеже ви писах, че новината ме кара да се усмихвам днес, поздравявам всички ВАГ фенки с песента на Slayer...Angel Of Death! Тактиката се нарича...гущерът си къса опашката. Всички токсични активи - аут! Дано поне попаднат в читави ръце!
  • #34
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    З А К Р И В А Й ! ! !
  • #33
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Само да споделя , незнам как феновете на Vw приемат това фирмата да ги лъже (вредни емисии, разход ... ) и те да нямат проблем с това , изглежда живеят в България . Друго Американците които си гледат интерса получиха вече по 500 долара , отделно делата . В Европа , обаче обезщетението реално ще е единствено в данъка на МПС-то щото дими повече , съответно по голям данък , разликата ви е покрива Vw . Харесвам производството им , обаче мразя да ме гледат в очите и да ме лъжат!
  • #32
    22 rate up comment 7 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    А като си помисля, че само до преди няколко месеца се виждаха като номер 1 по продажби в света, а сега търсят как да закърпят положението. Финансово може и да се оправят, но много по-сериозният проблем, който медиите услужливо ни спестяват е сгромолясаният имидж и доверие на клиентите. Според мен ще е най-добре тотално да се оттеглят от пазара в Северна Америка.И да - според мен, ако освободят Шкода, чехите ще дръпнат много.
  • #31
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А пък в Перник е започнало да се събират суми за подкрепа на концерна произвеждащ градската пернишка кола Голф.
  • #30
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    За друго не знам, но дано поне освбодят марки като Ламбо, Дукати, Бентли, Порше и др. Срамота е какво излиза от конвейрите, особено на Бентли, Ламбо и Порше!