IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Концернът търси средства за да покрие щетите от Дизелгейт

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Германският концерн Volkswagen AG търси всякакви начини да набере средства, с които да покрие щетите, нанесени от скандала с манипулираните дизелови двигатели. Един от тях е раздяла с няколко от марките на концерна, твърди Ройтерс.
Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati
Снимка: Ройтерс

Според информацията през миналата седмица ръководството на VAG е постигнало договорка с няколко банки за отпускане на кредит в размер на 21 млрд. евро. Тези средства ще бъдат похарчени за бъдещите сервизни акции, както и за глобите по цял свят, които немците ще трябва да платят.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като експертите смятат, че Дизелгейт, както стана известен скандалът, ще струва на германския производител не по-малко от 80 млрд. евро. И за тяхното покриване ще трябва да се търсят пари и от други места.

Един от възможните варианти е раздяла с няколко от марките в концерна, които ще бъдат обявени за продан. Източникът на Ройтерс твърди, че вече се подготвя раздялата с производителя на камиони MAN, с автомобилните марки Bentley и Lamborghini, както и с мотоциклетната Ducati, която бе закупена преди само 3 години.

В същото време концернът няма намерение да намалява инвестициите си на ключови пазари, какъвто е китайският например. Под въпрос обаче са някои от основните проекти на Volkswagen, сред които е пускането на нов Phaeton.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #49
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до Гето-Дружба ( преди 8 години )
    сега си купи друга марка и ще разбереш, колко си бил недоволен, но още не си го разбрал.
  • #48
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    сега си купи друга марка и ще разбереш, колко си бил недоволен, но още не си го разбрал.
  • #47
    10 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    по-здрав с RAMMSTEIN - Du Riechst So Gut!Links, 2,3 4...към фалита - бееегом- марш!
  • #46
    9 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    един специален по-здрав до всички ВАГ фенки...http://autoweek.com/article/vw-diesel-scandal/vw-new-car-sales-nosedive-diesels-sit-unsellableпсувайте си колко искате, истината боли!който лъже - на въже! Slayer - Raining Blood! за вас - специално от оркестъра!
  • #45
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    другарю петров, аз ще си купя пежо поради посочената от вас причина- не предава с десетилетия, а според автомонтьорите фау ве са създадени само и единствено с цел да изхранват семействата им
  • #44
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Stone Snow ( преди 8 години )
    ВаАГ клатьт клиентите си, те се радват и викат - по-дълбооокооооо! Сори за цинизма, ама на голо ****не си прилича цялата история!
  • #43
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Разбира се че ВАГ трябва да фалират. Аз и семейството ми не сме длъжни да дишаме тоновете канцерогенни отрови който недоразуменията им бълват годишно. Още повече че същите ВАГ години наред лобират за по-слаби стандарти за вредни емисии и пускаха партенки колко били вредни хибридите, които са една наистина чиста технология. Ето за това ВАГ не заслужават да съществуват. Най-назадничавата и вредна автомобилна компания.
  • #42
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    И не ме разбирайте погрешно , бях писал преди няколко коментара , аз съм фен на японците , ама да хейтвате че след 10 години няма да има VW , т'ва даже и някой BMW - ист би се замислил да го каже . Марките под шапката и имат доста прилични модели , франсетата спят , италянците направо се излагат , корейците дърпат , Китай и Япония си произвеждат .Та без мноо хеит че утре и на вас. Американците щот са мноо ЕКО за тва карат онези камиони - пикапи
  • #41
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези нещастници, ако ги закрият се чудя с кого ще се гъбаркам. Всеки ден ми оправят настроението, а фенчето им, като изтряска някой коментар и лягам да се хиля. Понякога го съжалявам, но повече предизвиква смях. Бедна, глyпава и нещастхна душица е, а фенството му е диагноза.
  • #40
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    гоуфаджийчетата газ пикаят, няма да има нов внос след 10г. Ужас! Край!