IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Концернът търси средства за да покрие щетите от Дизелгейт

Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati

Германският концерн Volkswagen AG търси всякакви начини да набере средства, с които да покрие щетите, нанесени от скандала с манипулираните дизелови двигатели. Един от тях е раздяла с няколко от марките на концерна, твърди Ройтерс.
Volkswagen AG продава MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati
Снимка: Ройтерс

Според информацията през миналата седмица ръководството на VAG е постигнало договорка с няколко банки за отпускане на кредит в размер на 21 млрд. евро. Тези средства ще бъдат похарчени за бъдещите сервизни акции, както и за глобите по цял свят, които немците ще трябва да платят.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като експертите смятат, че Дизелгейт, както стана известен скандалът, ще струва на германския производител не по-малко от 80 млрд. евро. И за тяхното покриване ще трябва да се търсят пари и от други места.

Един от възможните варианти е раздяла с няколко от марките в концерна, които ще бъдат обявени за продан. Източникът на Ройтерс твърди, че вече се подготвя раздялата с производителя на камиони MAN, с автомобилните марки Bentley и Lamborghini, както и с мотоциклетната Ducati, която бе закупена преди само 3 години.

В същото време концернът няма намерение да намалява инвестициите си на ключови пазари, какъвто е китайският например. Под въпрос обаче са някои от основните проекти на Volkswagen, сред които е пускането на нов Phaeton.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #9
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    и да лаете бекчета и да не лаете любимия ви производител на подобия на коли отива в кофата :))) Ама така или иначе ще го усетите някъде след 10ина години с новия внос :)))
  • #8
    6 rate up comment 19 rate down comment
    типичен селянин ( преди 8 години )
    "Не бе тъпан, не мразим - кефим се на това "- даже няма нужда от коментар!
  • #7
    6 rate up comment 22 rate down comment
    къде е треторазрядна ( преди 8 години )
    На Льо Мзн,на Лагуна Сека или на Нюрбургринг?Или в световните продажби, или в досегащните бонуси за служителите си? Освен това,"източникът на Ройтерс" е само поредната платена,манипулираща информация,която няколко английски и американски медии упорито разпостраняват.Всички вече видяхме как се рещава този проблем в Бразилия,Русия,Китай.Да, на американския пазар ще бъдат мачкани и глобявани. И най-вероятно ще го загубят.И какво от това.Той едва ли е повече от 2.5% за всички немски марки.
  • #6
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тука са, отчетоха се с два минуса и два бездарни коментара :))) Не бе тъпан, не мразим - кефим се на това че треторазрядната марка най-накрая отива там където и е мястото - на дъното. А да, кефим се и че бековете с гоуфовете като вас дето се пънат най-накрая ще замлъкнат :))) Какво по-хубаво от това?
  • #5
    32 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 8 години )
    И като се сетите, че най-вероятния купувач ще е някоя китайска компания ....
  • #4
    14 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ооохх как рипна тази сутрин омразата във вас! По-пълноценни ли се чувствате?
  • #3
    38 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега е момента BMW да купи Бенли и да събере отново компанията RollsRoyce&Bentley, който VW разпарчетосаха. А Lamborghini и Ducati, да си говорим чесно никога не са пасвали в портфолиото на немска компания. По-интересно е с МАН те от години са пред фалит защото продават скъпи и калпави турски легени, дори влизането им във VAG не им подобри показателите.
  • #2
    40 rate up comment 9 rate down comment
    случаен наблюдател ( преди 8 години )
    Опаа, започва ли упадъка на концерна? После какво следва? Продажба на Сеат? Шкода? Заради скъпата работна ръка в Европа? И накрая ще останат само китайските заводи и един два за сглобяване в Европа, за да пише - произведено в Европа. Добре са го замислили немците, .. явно ..
  • #1
    44 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    опалянка, къде си бе ваги? къде си бе дас кензеф?