IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen подаде оставка

Мартин Винтеркорн напусна след „дизеловия скандал”

Шефът на Volkswagen подаде оставка

Генералният директор на Volkswagen Group – Мартин Винтеркорн, подаде оставка след скандала със занижените данни за вредните емисии на автомобилите с дизелови двигатели, произведени от концерна. Това съобщи официално прес-службата на немския производител.

Мартин Винтеркорн. Снимка: Ройтерс

„Като глава на концерна аз чувствам отговорност за нарушенията, открити в нашите дизелови мотори и затова се съгласих с предложението на Надзорния съвет на Volkswagen да сдам своите пълномощия. Това се прави в интерес на компанията, въпреки че аз съм убеден в своите правилни действия. Volkswagen винаги е бил и ще бъде част от моя живот”, заявява Винтеркорн.

Решението за неговата оставка е взето след спешно заседание на Надзорния съвет на концерна. Той трябваше да се събере в петък, за да обсъди продължаването на договора на Винтеркорн с още 3 години. Заради скандала обаче сбирката бе проведена по-рано днес.

От управата на концерна обявиха още, че ще направят проверка на всички 11 млн. автомобила, оборудвани с проблемния 2,0-литров дизелов мотор. За сервизни акции и възвръщане доверието на клиентите Volkswagen ще похарчи 6,5 млрд. евро.

 

Тагове: volkswagen group
0 от 500