IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen подаде оставка

Мартин Винтеркорн напусна след „дизеловия скандал”

Шефът на Volkswagen подаде оставка

Генералният директор на Volkswagen Group – Мартин Винтеркорн, подаде оставка след скандала със занижените данни за вредните емисии на автомобилите с дизелови двигатели, произведени от концерна. Това съобщи официално прес-службата на немския производител.

Мартин Винтеркорн. Снимка: Ройтерс

„Като глава на концерна аз чувствам отговорност за нарушенията, открити в нашите дизелови мотори и затова се съгласих с предложението на Надзорния съвет на Volkswagen да сдам своите пълномощия. Това се прави в интерес на компанията, въпреки че аз съм убеден в своите правилни действия. Volkswagen винаги е бил и ще бъде част от моя живот”, заявява Винтеркорн.

Решението за неговата оставка е взето след спешно заседание на Надзорния съвет на концерна. Той трябваше да се събере в петък, за да обсъди продължаването на договора на Винтеркорн с още 3 години. Заради скандала обаче сбирката бе проведена по-рано днес.

От управата на концерна обявиха още, че ще направят проверка на всички 11 млн. автомобила, оборудвани с проблемния 2,0-литров дизелов мотор. За сервизни акции и възвръщане доверието на клиентите Volkswagen ще похарчи 6,5 млрд. евро.

 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #41
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Аз карам автомобил от ВАГ, точно с такъв двулитров дизел, дищайте ми пушеците Аз като карам зад автомобил на ВАГ задействам функцията затваряща вентилацията в купето, че иначе мирише я на масло(а това е много неприятно) я на неизгоряло гориво.
  • #40
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до Петров ( преди 8 години )
    Ти не вярваш ама не значи, че не е истина.Загледай се в някой СОЦваген или Алуди дизел по светофарите.За нови коли става въпрос.Няма други, нито японски, нито френски нови коли да бълват кълбета сажди както тия германски ***.
  • #39
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като искаш бензин, автоматика и да ти харчи малко си вземаш Приус или Аурис хибрид и си свиркам. Да но сега ще измислиш някоя друга глупост и за това не си ги вземаш. Единствената причина според мен е че си беден гоуфаджия фен на нафтата, така нето и сажди те.
  • #38
    8 rate up comment 2 rate down comment
    DOC ( преди 8 години )
    Aноним,нищо не си разбрал за какво иде реч.Супер парк от голфове???Става въпрос за ДОПОТОПНА технология,която искат да изкарат за най-чистата и екологична- с ИЗМАМА!!?
  • #37
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе doc, в Перник въздуха е в пъти! по- чист от например най-замърсения в Европа - София. При рацотеща Стомана-Перник. И супер парк имат също. И Голфовете процентно въобщене са повече от колкото в София. Та в тази столица има толко таралясник, колко няма в Европа общо!
  • #36
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е грехота е от средния клас да не може да се избере нещо. Киа и Хюндай са със супер дизайн но халчат повечко да, Аурис и Корола са доста футуристични но харчат маакс. 6 смесен, остава Фокус и Френските. Нисана е Пулсар. Варианти има и чат пат дават добри промоции всички. Но с автомат по-рядко има промоции.
  • #35
    10 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    RIP, измамнико!Перник плаче с кървави сълзи,но ще продължава да трови въздуха с любимите си нафтови печки,защото мисленето на повечето българи е от края на 19 век!Но затова си има и обяснение-невежество,примитивизъм,безпаричие,чалгарство.
  • #34
    7 rate up comment 3 rate down comment
    ку-ку ( преди 8 години )
    Кой е тоз "Noviq NISSAN"? Та те от средата на 2013г. обновиха гамата и всичко им е ново...
  • #33
    5 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    dizelite imat samo 1 preimu6testvo - to e vurtq6tiqt moment! vsi4ko drugo e prah v o4ite!az karam mazda3, 1.6 benzin-105 ks, kupih q nova prez okt.2009, sega e na nema 60k km...morq6ka kola!ako na teb ti e stara, az men e OK...za va6a spravka - dosta 4esto sum v miami i kato zqpam kolite ot koraba - mi na vseki 100 koli minava po 1 tesla...ne sa tolkoz zaspali, da znaete!kato cqlo mi se struva, 4e hameirikancite iskat s izvivane na ruce da nalojat tehnite razrabotki za alternativa na DVGto..
  • #32
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до ggbg ( преди 8 години )
    Конете нямат нищо общо с мудноста, приятел... това, за което говориш, е въртящ момент (torque), и той определя динамиката на автомобила, особено при ниски скорости. Всеки дизел разполага с почти 2 пъти по-висок въртящ момент от сходен по обем бензинов двигател.