IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche откри ерата на електромобилите

Mission E е преминал Северната дъга за по-малко от 8 минути

Porsche откри ерата на електромобилите

Компанията Porsche показа прототип на електромобил с 4 места, който само с едно зареждане може да измине около 500 км, съобщи пратеникът на Automedia.bg на международното автомобилно изложение във Франкфурт.
Porsche откри ерата на електромобилите
Концептуалният Mission E бе показан на специално пероприятие – „Нощта на премиерите”, където автомобилният концерн Volkswagen представя пред отбрана публика и представители на медиите всички свои нови модели.

Автомобилът е снабден с два електромотора с обща мощност над 600 к.с., които му позволяват да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч – за 12 секунди. Освен това Mission E има система за задвижване на четирите колела и пълноуправляемо шаси.
Porsche откри ерата на електромобилите
Представител на Porsche разкри, че концептът е бил тестван на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”, където е записал постижение от под 8 минути за обиколка. Специално за модела е разработена нова 800-волтова система за презареждане, която позволява пълненето на 80 % от акумулаторите за 15 минути. Това стига за преход от 400 км.
Porsche откри ерата на електромобилите
Машината е направена с използване на алуминий, стомана и усилени карбонови полимери. Тя има светодиодни матрични фарове, камери вместо огледала, напълно електронни централна консола и приборен панел, система за управление на системите с помощта на жестове, която се активира с бутон в купето.
Porsche откри ерата на електромобилите
Водачът може да настройва системите за управление от разстояние със специално приложение. Той разполага с виртуален ключ, който да копира и да даде на някой от членовете на семейството си, също използващ автомобила. Ключът позволява открючване на вратите, стартиране на мотора, като може да бъде настроен за използване само за определен период от време.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: porsche mission e
0 от 500
  • #9
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    4Х4,0-200км. за 12сек., 15 минути за зареждане, пък красива, красивааа колата. Вече е ясно след 20 години какви ще са автомобилите. Счупиха се и двете бариери, време за зареждане и пробег. От тук нататък, остава масов производител да залее пазара, за да паднат цените и край на петрола.
  • #8
    18 rate up comment 6 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tova e Porsche,toest vsi4ko nai,nai,nai,nai ever made
  • #7
    20 rate up comment 11 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Game Over Tesla
  • #6
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Каква Тесла? Тя тази кола да не е направена за 20 дена? Тесла пуснаха патентите си преди 2 месеца. Това Порше вероятно по това време е минавало тестове. По вероятно е Тесла да е разбрала че компании вече тестват такива автомобили и да са се направили на великодушни. Всъщност Тесла дори в момента няма алтернатива на това 600км. пробег и 15 минути зареждане. Какво остава да е публикувала такова нещо. Иначе ДА, това е бъдещето, но трябва да намалят времето за зареждане максимум на 5 минути.
  • #5
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Именно де, бъдещето е на електромобилите, ен на хибридите, точно това са казали от ВАГ. Хибридите отпадат от уравнението, разбрали са го преди Дошо Мошо и компания и не хвърлят средства за разработки на нещо настояще, което няма бъдеще. Разработват технологии за бъдещето, бъдеще което знаят и разбират по-добре от нас.
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    до Das Auto ( преди 8 години )
    Говорим за електроавтомобили, не за хибриди. Хибридите са само първата част от уравнението, след години хибридите ще изчезнат и ще останат само електроавтомобилите.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Основният проблем на ел. автомобилите е не пробегът, а времето на зареждане на акумулаторите. Ако става за секунди, пробег от 150-200 км. не е болка за умиране. Шваби и японци от години работят по въпроса.
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    някой да знае Тесла за колко минава северната отсечка?
  • #1
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Супер. Как изведнъж Тесла, като си пуснаха свободно на пазара патентите започнаха да никнат ел. автомобили, като гъби :) И все пак това е бъдещето и това трябва да се развива.А я сега феновете на ВАГ, да ни кажат пак как ел. колите нямат бъдеще и тяхната любима фирма го знае и не че не могат ами просто не искат да правят ел. коли. Ся остава да го пуснат в продажба към 2020 година и да се борят с бъдещите тесли... Въпреки, че с тези параметри и настоящата тесла е по-бърза.