IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Prius не успя да остане в тайна

Вече е напълно ясно как ще изглежда четвъртото поколение на хибрида

Новата Toyota Prius не успя да остане в тайна

Премиерата на четвъртата генерация на хибрида Prius е насрочена за 8 септември, но моделът така и не успя да остане в тайна. На страницата на групата Prius Club Malaysia във Facebook се появиха снимки на модела, направени по време на транспортирането му.
Новата Toyota Prius не успя да остане в тайна
От изображенията става ясно, че дизайнът на новия Prius е в стила на водородния модел Mirai. При хибрида обаче фаровете са по-тесни и приличат на бумеранг. Като цяло обликът на модела е напълно разпознаваем, особено профила му.

Основната новост при модела е промяната в конструкцията, тъй като той е изграден на новата платформа на Toyota - TNGA. Снимки на интериора няма, но се знае, че салонът е напълно преработен, като в него са намерили място напълно нова информационно-развлекателна система с голям екран и най-новите технологии на японската марка.

Използването на нова архитектура е довело до редуциране на теглото на хибрида, което повлиява положително върху неговата икономичност. Задвижващият агрегат, в който влизат 1,8-литров бензинов двигател и електромотор, разполага със 150 к.с. Освен това се твърди, че моделът е получил система за задвижване на четирите колела, която се предлага като опция.
Новата Toyota Prius не успя да остане в тайна
Новият Prius ще бъде наличен в две версии - хибрид (Hybrid) и хибрид с възможност за зареждане от ел. мрежата (Plug-In Hybrid). Очаква се, че средното потребление на гориво при Plug-In Hybrid е само 1,42 л/100 км. При стандартния хибрид разходът е около 2,5 л/100 км.

Снимки: Facebook

 

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #16
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трагичното е че хора с 15-20 годишни немски кошници дават оценки за най-продаваният хибрид в света, произведен от най-голямата и мощна автомобилна компания. Когато любимите ви марки направят нещо по-добро, тогава правете оценки! Сега лаенето ви е, като на мръсни *** срещу Луната.
  • #15
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Тони ( преди 8 години )
    ...и облекчения като - отстъпка от цената, ддс или такси, безплатно преминаване през центъра, безплатно паркиране в центъра и др. в зависимост от страната. В България, щото сме богати мадафакъри, такива благинки не получаваме ":D
  • #14
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Тони ( преди 8 години )
    Никой от вас ли не разбира, че този дизайн няма нищо общо с модни форми, трандове или изисканост. Този дизайн е продиктуван от аеродинамичния тунел и коефицент на съпротивление + интегрираните хибридни системи, единствено и само с цел-пестене на гориво.Могат да си го позволят, защото модела вече е създал име, качеството му говори само (може да си поговорите със зелените софийски таксита Приуси, шофьорите ще ви кажат сами)Никой не купува Приус,заради дизайн,а заради разход,опазване на природа...
  • #13
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Трагедия. Такава грозота и кич че просто надминават дори Хонда.
  • #12
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Заради ( преди 8 години )
    тоя смешен дизайн ли са искали модела да остане в тайна?
  • #11
    9 rate up comment 7 rate down comment
    do maco ( преди 8 години )
    йерославе - *** прилича на ядосан чичко с мустака муахахахахаха!!!
  • #10
    22 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Щом това е грозно - кое е красива? Откровената легенообразна форма на Голф, еднообразния дизайн намб и бмв вече 10 години или френския дизайн ? Хайде стига, Тойота щом са направили така автомобила значи това ще се хареса на масата хора и е разпознаваемо, най вече.
  • #9
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трябва да внимавате като спирате до бордюр, да не счупите стопа.
  • #8
    16 rate up comment 17 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Може ли да располагаш с такава добра техника и да я обвиеш в толкова много грозота,освен ако не се притесняват,че иначе няма да смогват с производството ...
  • #7
    17 rate up comment 11 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    откровен