IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Superb - 1780 км с един резервоар

Модификацията GreenLine е оборудвана с 1,6-литров дизел

Skoda Superb - 1780 км с един резервоар

Skoda ще представи на предстоящото през септември изложение във Франкфурт нова модификация на флагмана си Superb, която ще предлага изключително нисък разход на гориво, съобщиха от чешката компания.
Skoda Suberb - 1780 км с един резервоар
Версията GreenLine ще харчи средно по само 3,7 л/100 км, което означава, че с един пълен резервоар гориво – 66 литра, тя ще може да измине 1780 км. Освен икономичен автомобилът ще бъде и доста екологичен, като нивото на вредни емисии при него е 95 г/км CO2.

Това е постигнато благодарение на 1,6-литровия турбо дизел (TDI) с мощност 120 к.с., с който е оборудван автомобила. Двигателят работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Моторът разполага със система старт/стоп, а в оборудването влиза и система за рекуперация на енергията при спиране.

Роля за ниския разход играе и ниският коефициент на челно съпротивление – при лифтбека той е 0,263, а при комбито – 0,275. Автомобилът има намален с 15 мм просвет, а на покрива в задната част е поставен допълнителен малък спойлер.

В стандартното оборудване на Skoda Superb GreenLine са включени 16-цолови джанти с гуми с ниско съпротивление при търкаляне, а като опция се предлагат и 17-цолови джанти. Като цяло модификацията е достъпна в три нива на оборудване - Active, Ambition и Style.

Снимка: Skoda

 

0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Да и тая агенция е базирана в Америка там не се карат дизели те и нямат модерни дизели а се опитват да ни пробутат и тЕсли.Пълен конфликт на интереси не го слушайте тоя е облъчен!
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Стига канцерогенници ( преди 8 години )
    Тези системи са инсталирани на превозните средства и отчитат скорост, ускорение, и дори детайли като наклона на пътя. Общо 15 учени внимателно анализирали съвременни дизелови автомобили (12 от Европа и три от САЩ) в продължение на общ пробег от 6400 км. Оказва се, че всички дизелови коли привишават 7 пъти количеството емисии на азотен оксид в сравнение с нивото, определено от екостандарта Euro 6.
  • #8
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Стига канцерогенници ( преди 8 години )
    Модерните дизелови двигатели са много по-опасни за околната среда, отколкото се смяташе досега. Това твърдят специалистите от Международния съвет за чист транспорт (ICCT), които проведоха изследване на концентрацията на азотни окиси в отработените газове на съвременните мотори. Учените събират данни за емисиите на нафтовите агрегати не в лабораторни условия, а в реални с помощта на преносими системи за измерване на емисиите.
  • #7
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    То верно, че ламарините са им като станиол и изолацията на врати и подобни материали е на най-ниско ниво, ама чак пък толкова да е лек не ми се вярва. Реално извън града може да харчи около 5. Но ако се окаже толкова зле пресметнато, както при 1.2 tsi дето трябваше да харчи 5 пък то харчеше над 10, защото му е тежко купето ... някак си не мерси. Иначе шкодичките са добри, ама голямата им грешка е че ползват стари и калпави двигатели и технологии от ВАГ. Иначе по-добре ги правят чехите от VW.
  • #6
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Аз какво говоря някои ми приказват как електричките щели да ни превземат.Ех *** идиотии!
  • #5
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Skoda Suberb - 1780 км с един резервоар, като половината са минати качен на репатрака. Къде е новината питам?За неграмотността на Аутомедия, могат книги да се напишат. Трият коментари, а да вземат да си оправят некадърния форум не могат. кога човек ще може да напише конКУРенция нормално питам аз? Кога неграмотници?
  • #4
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А в реалността 870 км
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Оправиха го..вече може да измине 1780 КГ.
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И не само това - в заглавието е 1780 км, а в статията - 1870кг....
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ехаа..може да измине 1870 КГ. Аутомедия...преписване и превеждане на статии без влагане на грам мозък. И затова взимат пари...