IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Superb - 1780 км с един резервоар

Модификацията GreenLine е оборудвана с 1,6-литров дизел

Skoda Superb - 1780 км с един резервоар

Skoda ще представи на предстоящото през септември изложение във Франкфурт нова модификация на флагмана си Superb, която ще предлага изключително нисък разход на гориво, съобщиха от чешката компания.
Skoda Suberb - 1780 км с един резервоар
Версията GreenLine ще харчи средно по само 3,7 л/100 км, което означава, че с един пълен резервоар гориво – 66 литра, тя ще може да измине 1780 км. Освен икономичен автомобилът ще бъде и доста екологичен, като нивото на вредни емисии при него е 95 г/км CO2.

Това е постигнато благодарение на 1,6-литровия турбо дизел (TDI) с мощност 120 к.с., с който е оборудван автомобила. Двигателят работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Моторът разполага със система старт/стоп, а в оборудването влиза и система за рекуперация на енергията при спиране.

Роля за ниския разход играе и ниският коефициент на челно съпротивление – при лифтбека той е 0,263, а при комбито – 0,275. Автомобилът има намален с 15 мм просвет, а на покрива в задната част е поставен допълнителен малък спойлер.

В стандартното оборудване на Skoda Superb GreenLine са включени 16-цолови джанти с гуми с ниско съпротивление при търкаляне, а като опция се предлагат и 17-цолови джанти. Като цяло модификацията е достъпна в три нива на оборудване - Active, Ambition и Style.

Снимка: Skoda

 

0 от 500
  • #20
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сигурно в Лондон и Париж са ***, за да вкарват ограничения за дизелите в градовете им? Нали тези глупави вчера бръкнали се нации? Нашите *** тука си мислят, че като вземат по един тракалник на по 10-20 години махнат му ДПФ-а и катализатора та да трови още повече и да му падне разхода с 0.1 л. ще излъже някой и ще е на далавера, ама всичко се връща. Една бърза забрана за движение на авт. с неизправни или махнати ДПФ-и и катализатори ще ви удари по "евтиното".
  • #19
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    като ти се разболее детето или ти от рак на белите дробове ще ти е гадно да ... Вие си мислите, че тарикатеете ама всъщност тровите и себе си и околните с тия ***. Те западните страни сигурно са от "***" и "балъците" та пускат намаления за ел. автомобилите и данъчни облекчения за хибридите? Сигурно те доматите с колците ги ядат и затова дават луди пари за тия работи в градовете? В България е още по-зле всеки 2ри дизел е без ДПФ или със запушен отдавна за смяна такъв дори!
  • #18
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    A4 B7 2.0Tq tiptronic 700км с един резервоар :) да ми е гадно xaxax
  • #17
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** бензиновите двигатели напрактика почти не отделят азотни оксиди ( модерните ), докато дизелите доказано го правят в пъти повече и в пъти повече от написаното в евро стандарта. Финните прахови частици изцяло липсват при бензина, а при дизела са огромно количество! *** вагонетко не давай акъл, дето го нямаш... Аман от *** профани . ето ти и линк с поредното изследвани, в което се отчита многократно завишение на РЕАЛНИТЕ емисии при дизелите : http://***.ecoscore.be/en/why-and-how-do-we
  • #16
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Мухаха, понеже при бензините вредните неща реално не са много отгоре, ако не и повече. Аман от *** коментари прочетени отгоре- отгоре, че копнати и пейстнати по 30 пъти...едно си баба знае, едно си бае.Ето едно интересно нещо за прословутия хибрид Приус PHEV. Според теста е с 83 гр/км СО2, реално е 138 гр/кмТолкова за малко харчещия и нетровещ хибрид...и розовите сънища в този форум
  • #15
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Стига канцерогенници ( преди 8 години )
    В щатите дизелите нямат и 1% от пазара, там този проблем е незначим.
  • #14
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Стига канцерогенници ( преди 8 години )
    Изследването е правено в Европа, от европейското подразделение, защото точно в Европа, където около 50% от колите са дизели е проблема:On average, we found that real-world nitrogen oxides emissions for modern diesel cars were about seven times higher than required by the Euro 6 standard, says Dr. Peter Mock, Managing Director of ICCT Europe.
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    http://***.theicct.org/Не ми давай европейското представителство.
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Стига канцерогенници ( преди 8 години )
    ICCT - International Council on Clean Transportation Europe gemeinnuetzige GmbHOrganisationen und InstitutionenAddress: Neue Promenade 6, 10178 Berlin, Germany
  • #11
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Стига канцерогенници ( преди 8 години )
    "Да и тая агенция е базирана в Америка.. "Верно ли? Я пак?ICCT - International Council on Clean Transportation Europe gemeinn