IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota слага нов турбо мотор на Camry

Компанията ще продължи да залага и на атмосферни двигатели с 4 цилиндъра

Toyota слага нов турбо мотор на Camry

В най-скоро време седанът Toyota Camry ще започне да се предлага с нов 2,0-литров турбо мотор. Това съобщава Automotive News, като се позовава на свои източници.
Toyota слага нов турбомотор на Camry
Агрегатът с 4 цилиндъра ще замени 6-цилиндровите атмосферни двигатели в цялата моделна гама на Toyota и Lexus. По-рано тази година с 2,0-литров турбо мотор се обзаведе седанът Lexus IS във версия 200t. При него мощността е 245 к.с. и 350 Нм, като агрегатът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Двигателят замени досегашния 2,5-литров атмосферен V6. В Toyota обаче нямат намерение напълно да преминат към турбо мотори, а ще продължат да използват 4-цилиндрови атмосферни агрегати, работещи по цикъла на Аткинсън.

На някои европейски пазари Toyota Camry е достъпна с 2,0-литров и 2,5-литров атмосферни мотори с 4 цилиндъра, развиващи съответно 149 и 181 к.с. Предлага се и версия с 3,5-литров V6 с 249 к.с., като всички мотори работят в комбинация с 6-степенен автомат.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500