IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Японската компания предоставя безплатно гориво за първите 3 години

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Toyota разкри нови подробности за водородния си автомобил Mirai, който вече се продава в Япония, а от следващата година трябва да бъде въведен и пазара на Европа.
Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане
Електромобилът с горивна клетка има автономия от 502 километра, което го превръща в първата електрическа кола, предлагаща толкова голям пробег с едно зареждане, сочи информацията от Toyota.

Компанията е подготвила и доста примамливи условия за клиентите на Mirai. Те се отнасят за пазара на САЩ, но се очаква да бъдат предложени и в Европа.

Така например всеки собственик на водородния автомобил ще разполага с безплатно гориво за период от 3 години, както и с денонощен достъп до център за обслужване на клиенти. Безплатно за същия период ще бъде и плановото обслужване на модела. Що се отнася до гаранцията, тя е 8 години или 150 000 км. за водородната горивна система.

Както вече бе съобщено, първият сериен автомобил с водородна клетка на Toyota се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., като позволява ускорение от място до 100 км/час за малко над 9 секунди. Зареждането с водород отнема между 3 и 5 мин.

Цената на Toyota Mirai в САЩ е 57 500 долара, а на Стария континент се очаква да стартира от около 48 000 евро.

През тази година Toyota планира да произведе 700 екземпляра от Mirai, а през следваща от конвейера да слязат 2000 коли. Бройката през 2017 година ще нарасне до 3000.

Тагове: toyota mirai
0 от 500