IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Японската компания предоставя безплатно гориво за първите 3 години

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Toyota разкри нови подробности за водородния си автомобил Mirai, който вече се продава в Япония, а от следващата година трябва да бъде въведен и пазара на Европа.
Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане
Електромобилът с горивна клетка има автономия от 502 километра, което го превръща в първата електрическа кола, предлагаща толкова голям пробег с едно зареждане, сочи информацията от Toyota.

Компанията е подготвила и доста примамливи условия за клиентите на Mirai. Те се отнасят за пазара на САЩ, но се очаква да бъдат предложени и в Европа.

Така например всеки собственик на водородния автомобил ще разполага с безплатно гориво за период от 3 години, както и с денонощен достъп до център за обслужване на клиенти. Безплатно за същия период ще бъде и плановото обслужване на модела. Що се отнася до гаранцията, тя е 8 години или 150 000 км. за водородната горивна система.

Както вече бе съобщено, първият сериен автомобил с водородна клетка на Toyota се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., като позволява ускорение от място до 100 км/час за малко над 9 секунди. Зареждането с водород отнема между 3 и 5 мин.

Цената на Toyota Mirai в САЩ е 57 500 долара, а на Стария континент се очаква да стартира от около 48 000 евро.

През тази година Toyota планира да произведе 700 екземпляра от Mirai, а през следваща от конвейера да слязат 2000 коли. Бройката през 2017 година ще нарасне до 3000.

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Мда, 48к ойро за тойотка, била и 8г гаранция, не мерси. На това добра сделка ли му казвате. Било горивото безплатно за 3г, WiFi, бла-бла...П.С. Па и грозно, та знае ли се...
  • #11
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато тойота прокарва пътя за всички останали с новите технологии и реалното им приложение в ежедневието, другите само гледат и викат как това няма бъдеще и не се търси - както беше при приуса, после всички през глава се втурнаха да правят хибриди. Тойота е с около 15 години напред в мисленето си спрямо другите марки. И не ми говорете за Льо Мани и други глупости - те и реактивни двигатели ползват на солените езера ама не ги карат в града нали?Тойта е марката гледаща винаги в бъдещето.
  • #10
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Маалиии, тва е толко грозно, че не бие на кво удАра. Ако беше правено у Северна Корея, оня Ким Чен Ун щеше да награди дизайнера с ритуално публично прегазване от собственото му творение. Единствената върхова технология, която това нещо има е успешно да кара хората да отвърнат глава като го видят. Специално изрових още снимки от нета, белким го харесам от някой ъгъл, но уви...
  • #9
    24 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ми така, японците фодородни горивни клетки, ел. коли, първи и най-добри при хибридите, а германците шептящи дизели, пърдящи дизели, нафтови печки, коледни украси, Льо Ман, Зандан, и какви ли още не "технологи"! :)Без коментар!
  • #8
    23 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    До "до самурай"Ами колега то така са казвали и за първия Приус като са го пуснали в продажба, ама сега след 10-15 години вече има на 5 млн. такива коли и много доволни клиенти.Истината е, че трябва да се започне от някъде за да се популизира нещо ново, зашото повечето хора подхождат с недоверие и скептицизъм към новите неща и идеи...А това, че всяка тяхна кола има WiFi до живот ако не е мисъл за клиента и грижа той да е доволен, не знам какво е?!?!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега някой трябва да измисли некакви водорасли които да произвеждат водород (събиракйи канализацията например), да има малки домашни компресорни станции и да си джиткаш на водород.
  • #6
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не мога да разбера защо всяка кола с революционно гориво изглежда като дело на мъртвопиян дизайнер. Навремето такива грозотии бяха електричките, преди да ги пооправят малко. Имам чувството, че нарочно се опитват да откажат хората от алтернативното гориво, давайки им Франкенщайн на колела.
  • #5
    11 rate up comment 26 rate down comment
    до самурай ( преди 8 години )
    при положение,че продаваш от 700 до 3000 бр. год.,което не е нищо друго,освен реламен трик,при положение,че в близките 30 год. станциите за водород ще са по "екслузивни" и от този леген,не безплатно гориво и обслужване,ами самите коли трябва да се раздават безплатно чрез някаква лотария!А ти самурай,кога ще си купиш точно тази Тойота,мислеща за теб,клиенте!?
  • #4
    43 rate up comment 11 rate down comment
    самурай ( преди 8 години )
    Безплатно гориво, безплатно обслужване, 8 год. гаранция...какво му трябва на човек...А немските каски вият от яд, защото всичко си плащат. Дори при повреда причинена от некадърните немски инженери си плащат частите, а само труда го поемат от ВАг. Кога ВАГ ще предложат кола с такава гаранция, безплатно гориво и обслужване. Никога! От няколко години всички хибриди на Тойота са с 5 год. безплатно обслужване и интернет в колата за цял живот. Това е марка мислеща за клиентите си! Тойота - дас Ауто!!
  • #3
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че е грозно грозно е, че ще е дърво както повечето тойоти това е ясно, но с 3 години безплатно гориво не излиза скъпо. Друг е въпроса колко ще можеш да се възползваш - т.е. ще има ли наоколо станции където се намираш.