IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Японската компания предоставя безплатно гориво за първите 3 години

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Toyota разкри нови подробности за водородния си автомобил Mirai, който вече се продава в Япония, а от следващата година трябва да бъде въведен и пазара на Европа.
Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане
Електромобилът с горивна клетка има автономия от 502 километра, което го превръща в първата електрическа кола, предлагаща толкова голям пробег с едно зареждане, сочи информацията от Toyota.

Компанията е подготвила и доста примамливи условия за клиентите на Mirai. Те се отнасят за пазара на САЩ, но се очаква да бъдат предложени и в Европа.

Така например всеки собственик на водородния автомобил ще разполага с безплатно гориво за период от 3 години, както и с денонощен достъп до център за обслужване на клиенти. Безплатно за същия период ще бъде и плановото обслужване на модела. Що се отнася до гаранцията, тя е 8 години или 150 000 км. за водородната горивна система.

Както вече бе съобщено, първият сериен автомобил с водородна клетка на Toyota се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., като позволява ускорение от място до 100 км/час за малко над 9 секунди. Зареждането с водород отнема между 3 и 5 мин.

Цената на Toyota Mirai в САЩ е 57 500 долара, а на Стария континент се очаква да стартира от около 48 000 евро.

През тази година Toyota планира да произведе 700 екземпляра от Mirai, а през следваща от конвейера да слязат 2000 коли. Бройката през 2017 година ще нарасне до 3000.

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #22
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота удариха гредата с това нещо. Не че съм очаквал от тях да направят красива и вълнуваша кола, ама това е токова грозно, че чупи вратове. Видях че няма интрес, хората не дават една торба пари за грозотии, ако ще и теменушки да бълват отзад и сега се опитват да ги продават с уж безплатно гориво. От чешмата вкъщи ли ще го наливат тоя водород безплатния? Добре, че японското правителство им удари едно рамо и взе някакви бройки от това недоразумение.
  • #21
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Drianov ( преди 8 години )
    Ейй голяма дискусия сте си заформили, браво!Направо не мога да повярвам как тази грозотия може да се хареса за някой ама съм виждал грозни жени с мъже и семейство така че - за всеки влак си има пътници... Проблема с батериите е голям, за това се търсят алтернативи - както в случая с водорода, който е скъп за добив защото иска много ток за произовство. Отново удряме на камък - жалко. Японците много искат панацея, но не им се получава. А за приус над 120 кмч харчи колкото 300 коня кола - факт!!
  • #20
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Наблюдател ( преди 8 години )
    "Хора - извинявайте ама това е толкова грозно и безформено и нехармонично, че наистина не мога да си представя какъв е вкусът на човек който казва, че е хубаво."Ми дай-тогава водордния автомобил на германците да видим колко е красив!
  • #19
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Тъпунгери, ( преди 8 години )
    Хората ви разправят за водордни горивни клетки, принципно нов двигател, елктро двигател, на който КПД му стига до 98%, нулеви вредни емисии, опазване на околната среда и здравето на човека, ама Вагенския фьен от толкова много сажди и нафтени пари си знае неговото, Ньи било убау! Ей, кварталната котка има по-висок коефициент на интелигентност от Вас!
  • #18
    4 rate up comment 7 rate down comment
    da znam ( преди 8 години )
    До самурайДай линк да го видим този доживотен интернет в Toyota
  • #17
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хора - извинявайте ама това е толкова грозно и безформено и нехармонично, че наистина не мога да си представя какъв е вкусът на човек който казва, че е хубаво.Вероятно Тойота съзнателно са го направили толкова уродливо, подобно на Prius и RAV 4 електричката, за да се разпознава на пътя, че е алтернативно возило.
  • #16
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Той тоя водород да не расте по улицата безплатно...просто си представям как Дошо търси къде да зареди подобен автомобил в Павликени или Вълчедръм!
  • #15
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Tova e dizain koito sku4nia nazadni4av evropeec ne moje da postigne. Tazi Toyota e tipi4na Toyota s moderno zadvijvane- moderna, sys sporten vid i dizain kato kosmi4eski korab - nepodrajaemo modernisti4en, razibra se i pritejava takiva tehnologii.
  • #14
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Мда, 48к ойро за тойотка"Ами да бе, друго си е 48к ойро за немски тракащ канцерогенник с претенции за премиум. Все пак 420 000 случая на преждевременна смърт годишно са малко и догодина трябва да го подобрим тоя рекорд. В името на прогреса! Немския, при това.
  • #13
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Auto ( преди 8 години )
    "Маалиии, тва е толко грозно, че не бие на кво удАра. "Типично изказване за Вагенско фенче, харсващо лъскавкото, зализаничкото, заобленичко със скъпарски/ фешън вид, разни светещи дрънкулки, като типчна женичка!Я коментирай технологиите в тая Тойота, бе лихмус!Я дай да видим аналогичните водородни технологии и задвижвания на германците, да ги сравним, да се убедим колко са по-добри от японските? Какво, а нямали такива още германците!? Ами затваряй си плямпалото тогава!