IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat

Версията с 1,6-литров дизел харчи само 3,7 л/100 км

Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat

Volkswagen вече приема поръчки за най-икономичната версия на новото поколение на Passat. Тя е получи добавка Bluemotion, като е оборудвана с 1,6-литров дизелов двигател.
Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat
От германския производител са категорични, че Passat Bluemotion е не само най-икономичната, но и най-екологичната модификация на популярния модел. Тя се отличава с подобрената си аеродинамика, включваща активна решетка на радиатора.

Главният „виновник” за икономичността на автомобила е дизеловият двигател TDI с обем 1,6 литра. Неговата мощност е 120 к.с. и 250 Нм въртящ момент, като в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия постига среден разход от 3,7 л/100 км., сочи информацията.
Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat
Версията Volkswagen Passat Bluemotion е оценена в Германия на 29 435 евро.

Снимки: Volkswagen

 

0 от 500
  • #40
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не може 2015, 21 век, ти да предлагаш двигатели от преди 97ма. Аурис - 1.3-1.6 инжекция. Авенсис 1.6-1.8 инжк. Смехотворно и жалко е това. Друготе 15 год вече имат турно и директно впръскване. Форд, Рено, Пежо..с класи ги задминават.Тея имат най-слабото съотношение обем-характеристики на пазара, и са тотално неефективни. Още са на масло 10W40....В САЩ, за цялата гама имат 2.4/3.5 инжекции. При траковете имат 4.0/4.6/5.7 пак инжекция, набор 93та.
  • #39
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Европеец ( преди 8 години )
    ИПасатпасат еабсолютния световен лидер в класа си. Дизайн, елегантност, животоспасяващи възглавници.61
  • #38
    5 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Новото лого на Хонда вече ще е:"Купете си Хонда с еърбег Таката и останете завинаги млади и красиви."Оризарските ковчези затриха сума ти народ,те лешниците седнали разхода на Пасат да критикуват,смешници.Разхода не убива хора бе,оризари,ама японските въздушни възглавница убиват.
  • #37
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тоя толуп с мижавите 120 магарета, нали се сещате колко ще гори при 150+ км/ч. Магарето иска зоб бе ей селяни! Колкото по-малко магарета имате на тежката каруца, толкова повече зоб ще искат от мен да го знаете. В града ще е още по-голяма скръб, защото за да задвизиш тежката талига ще ти трябват повече обороти, които да компенсират ниската мощност. Така, че реално това недоразумение реално ще харчи двойно от обявеното в статията, както и се доказва от всички тестове, които не са платени от ВАГ.
  • #36
    9 rate up comment 3 rate down comment
    бай Асан ( преди 8 години )
    В махалата щом се кара само ВАГен, значи е най-скъпата компания. Никакви Тойоти няма при нас , начи са евтини.
  • #35
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Патаса харчи толкова масло.Иначе и гориво харчи толкова за цял месец понеже в месеца по един ден е в движение.Пиеш останалото време е в сервиза.За смяна на консумативи де(турбини, дюзи, скорости такива неща), да не помислите, че е за ремонт!?
  • #34
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хюндай по-скъп бранд от Фолцваген!! И то не според кой да е, а Форбс! Му-ха-ха-ха-ха! Как е настроението, вагонетки?
  • #33
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Отворих АлтБилд и прочетох: Американското издание Forbes публикува годишния си рейтинг на стоте най-скъпи марки в света. Начело е Toyota, оценена на 37,8 милиарда долара и в общата класация заемаща осмо място. После се нареждат, както следва BMW ($27,5 млрд.), Honda ($22,6 млрд.), Mercedes-Benz ($22,5 млрд.), Audi ($12,8 млрд.), Ford ($12,5 млрд.), Chevrolet ($9 млрд.), Hyundai ($8,4 млрд.), Lexus ($8 млрд.), Volkswagen ($8 млрд.), Nissan ($7,2 млрд.), Porsche ($7 млрд.) и Kia ($6,2 млрд.).
  • #32
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    АлтоБилд ли каза? Ха-ха-ха-ха! Нищо чудно че си празноглава ***, щом това ти е източника на информация..
  • #31
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    етете АутоБилд, не пишете глупости. На тестоввете два хибрида, на Тойот и Хонда, и двата бяха с реален разход малко над 6 на 100. Дизелов волксваген даде разход на същия тест 4.8 на 100. До тук с икономичните хибриди.