IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat

Версията с 1,6-литров дизел харчи само 3,7 л/100 км

Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat

Volkswagen вече приема поръчки за най-икономичната версия на новото поколение на Passat. Тя е получи добавка Bluemotion, като е оборудвана с 1,6-литров дизелов двигател.
Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat
От германския производител са категорични, че Passat Bluemotion е не само най-икономичната, но и най-екологичната модификация на популярния модел. Тя се отличава с подобрената си аеродинамика, включваща активна решетка на радиатора.

Главният „виновник” за икономичността на автомобила е дизеловият двигател TDI с обем 1,6 литра. Неговата мощност е 120 к.с. и 250 Нм въртящ момент, като в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия постига среден разход от 3,7 л/100 км., сочи информацията.
Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat
Версията Volkswagen Passat Bluemotion е оценена в Германия на 29 435 евро.

Снимки: Volkswagen

 

0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Всичко има в тази кола. Брилянтен автомобил.
  • #9
    9 rate up comment 13 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Дошо,Швабен зи каскен,според мен е по-добре в Расат с висок разход-жив,отколкото в най-високо технологична Хонда-труп,заради еърбег,който е решил да гръмне,нали???
  • #8
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Измислено, добреее. Средна скорост от порядъка на 75км/ч с градско и извън и някъде около 2,7/100. Като не са карали повече от 14ч на ден, за да симулират реален пробегРазбира се, използвани са различни техники за пестене на гориво, които 90% от шофиращите не ги и знаят...
  • #7
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Измислен е разхода на Приус, където от Тойота го дават 2 литра, пък никой не можал да го свали под 4,5 литра. "Пак там плъгин Приуса има среден разход 3.62/100 (0.03 - 6.61/100) средно между 92 собственика, така че нещо си се объркал че никой не можел да го свали под 4.5...
  • #6
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Няма нищо измислено само за хората които всеки ден карат 3000 км по магистрала с 80 км/ч. За всички останали е пълна пародия. 1043 собственика на Пасат дизел след 2010 в шприцмонитора казват че средния разход им е 6.38/100 (варира между 3.85 - 9.52). Дали някой от тях го засяга че накой си успял да свали разхода под 3/100 на някакъв си тест?
  • #5
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Измислен е разхода на Приус, където от Тойота го дават 2 литра, пък никой не можал да го свали под 4,5 литра. Разхода на Приус е със 130% по висок от заявения от Тойота,ти си тръгнал кусур да вързваш за 30% от горе.
  • #4
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Измисления" тест се провежда пред хората от Гинес, и проведен в преход от почти 3000км. тоест няма нищо измислено.
  • #3
    16 rate up comment 22 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Не е важно какъв рекорд може да постави на някакъв измислен тест, а колко ще харчи в реалността. А там е известно че вурствагените надписват икономията с поне 30%, като напоследък гледам са започнали да наглеят и още повече. И кое точно му е "екологичното" на тоя канцерогенен тракалник? Доказано е че рално Евро6 дизелите отделят 7 пъти повече азотни окиси отколкото им е лимита според Евро6.
  • #2
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ми като гледам, че рекорда на гинес за най-икономичен автомобил, който е Фолксваген Пасат, който пък на всичкото отгоре е подобрил рекорда на предния модел на Пасат. И двата Пасата в Гинес са показали доста под заводския разход, така, че ако и тука е същото може да имаме подобряване на рекорда на гинес и отново Пасат да подобри рекорда на предходния модел на Пасат.
  • #1
    15 rate up comment 26 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Всичко е "точно" при СОЦваген! Само махнете запетаята м/у числата и ще получите реалния разход до 100.