IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat

Версията с 1,6-литров дизел харчи само 3,7 л/100 км

Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat

Volkswagen вече приема поръчки за най-икономичната версия на новото поколение на Passat. Тя е получи добавка Bluemotion, като е оборудвана с 1,6-литров дизелов двигател.
Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat
От германския производител са категорични, че Passat Bluemotion е не само най-икономичната, но и най-екологичната модификация на популярния модел. Тя се отличава с подобрената си аеродинамика, включваща активна решетка на радиатора.

Главният „виновник” за икономичността на автомобила е дизеловият двигател TDI с обем 1,6 литра. Неговата мощност е 120 к.с. и 250 Нм въртящ момент, като в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия постига среден разход от 3,7 л/100 км., сочи информацията.
Volkwagen пусна на пазара най-икономичния Passat
Версията Volkswagen Passat Bluemotion е оценена в Германия на 29 435 евро.

Снимки: Volkswagen

 

0 от 500
  • #20
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Ами да кажем че ше му мисля когато се случи... Дотогава ще се надявам да не ме споходи някое по-вероятно събитие.
  • #19
    9 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Абе и ти си прав.Ама ако се отвори и счупи твоята тиква,дали ще ти дойде на акъла за статистиката,а?Ще ти е все едно,че било само в 6 от 33 милиона случая,когато точно ти си един от 6-те,нали???Ама иначе много му разбирате-това "вагонетки",данни,проценти.
  • #18
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Пък и да не забравяме че вероятността за преждевремнна смърт от белодробен тумор благодарение на канцерогенните технологии на Пасат е 0.083% - над 4500 пъти по-голяма от вероятността да те убие еърбег на Таката.
  • #17
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "по-добре в Расат с висок разход-жив,отколкото в най-високо технологична Хонда-труп,заради еърбег"Така е. Но да се съпоставят двете събития е доста глупаво при положение че вероятността да се случи първото е 100%, докато второто - 0.000018%. Знам че боравенето с данни не ви е силна страна на форумните вагонетки, ама статистика, кво да правиш..
  • #16
    7 rate up comment 12 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Давай,Дошо,сипвай,мъжката.....докато не се е отворил еърбега.Тогава да те питам аз,да те пита,как аджеба ще ядеш мармалад с разбита човка....ако имаш късмет де.Хахахахахахахахахахаха.
  • #15
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво на Фолцваген,че пак са намалили разхода на масло.А кога ще намалят честотата на влизане в сервиза за извънпланови ремонти?Кога най-после ще спрат с глупавите си рекорди,които са ясни на всички,че са поредната им рекламна измама и започнат да произвеждат качествена продукция?Вместо да плащат за подобни лъжи да бяха взели да подобрят качеството и да вложат малко пари във високи технологии,а не да се правят на ухапани с тези канцерогенници.Явно толкова си могат завалиите.
  • #14
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Тогава да си купиш нов пасатор, та да видиш що е сервизен бецален! ахахах
  • #13
    12 rate up comment 6 rate down comment
    до: елена Рудолф ( преди 8 години )
    Вярно, че всичко има тази кола...най-вече асфалт! хахаха, днес си почнал да пишеш с повечето си никове гледам. Браво!
  • #12
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Вретимир ( преди 8 години )
    аве фолцваген пак скриха шабката на всички палячовци
  • #11
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дошо, първо да ти кажа, че първия рекорд на Гинес на Пасат е постигнат от журналисти на Сънди Таймс, нямащи нищо общо с ФВ карали са към 2500км. Следващия рекорд е от 2013г. вече от марката ФВ канят екип от Гинес, тука теста вече е много сериозен. Каране 13 и кусур хиляди километра и не на магистрала както си писал а през градове и всякакви пътища. Но дори да не беше така, дори това да бе разход със 70км.ч. по магистрала, дори такъв пак би бил по-нисък от този на Приус! Което си е показателно.