IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Google излизат на пътя

Автономните автомобили ще се движат по обществените пътища на Калифорния

Колите на Google излизат на пътя

Представените в края на миналата година нови автономни коли на Google са готови за изпитания в реални условия, съобщават от американската интернет и софтуерна корпорация. Машините, които не се нуждаят от шофьор, ще бъдат пуснати по обществените пътища в близост до седалището на компанията в Маунтин Вю, Калифорния.
Колите на Google излизат на пътя
Машината има две места и мека предна част, за да предпазва пешеходците. Снимка: Google

Тестовете
ще стартират през лятото, като с цел по-висока безопасност всички возила ще бъдат снабдени с волан и педали, както и с шофьор. Той обаче ще се намесва в управлението само при възникване на проблем.

От Google са категорични, че не очакват каквито и да било проблеми, тъй като новите машини са снабдени с технологията за автономно придвижване, която компанията вече изпита на флота си от автомобили Lexus RX450h. Те са преминали над 1 милион километра по обществени пътища.

По-рано от Google съобщиха, че за последните шест години автономните им коли са участвали в 11 пътни произшествия. Всички те обаче са били причинени от други участници в движението.

Още по темата:
Google показа първата си завършена кола
Безпилотните коли на Google участвали в 11 пътни инцидента

 

 

Тагове: google
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е, щом ще си говорим за бъдещето, нека "да те светна", е в бъдеще колите ще летят (антигравитация), а няма да ползват продуктите на петролното лоби.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нали се сещаш, че на теб какво ти трябва и какво не, никой не го вълнува.Това е една много добра идея и технология, която ще се развие до там, че колите сами ще се движат по зададен маршрут. Искаш или не искаш, това е бъдещето. Няма да има тарикати, които да минават на червено, да ти секат пътя или пък да карат в насрещното. За БГ и най-вече Голямото село е жизнено необходим този модел кола.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, мога да ходя всеки ден на работа с обществен транспорт и съм го правил. В България е малко по-сложно, защото градския транспорт, като изключим метрото, не се поддържа на ниво. А ако ми се налага да ходя с кола, мога да карам. Т.е. не ми трябва тая безпилотна сапунерка.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Технологиите се развиват с бясна скорост. След някоя друга година ще можем да се возим в собствените си автомобили, като задаваме маршрута с глас и не правим нищо друго. Това е бъдещето.Няма как и да не ме радва избора на автомобили от компанията Гугъл, едни от най-модерните и технологични във всяко отношение, а именно Lexus RX450h. Те са преминали над 1 милион километра по обществени пътища. и не е имало проблеми. Браво!
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    504 ( преди 8 години )
    А автобусът, влака или самолета ще те вземат ли от пред входната ти врата? А можеш ли да ходиш всеки ден на работа с едно от изброените? А ще ти предложат ли комфорта, който само твоята лична кола може да ти предложи (щото публичният транспорт си е гаден)? А няма ли да ти излезе малко скъпо всеки път да ползваш чужди услуги?
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Имах предвид ако не искам да карам аз. Много ясно, че въпросните транспортни средства имат шофьори.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 8 години )
    Ще ти разкрия една потресаваща тайна:автобусът го управлява шофьор,влака - машинист,самолета - пилот.
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако искам транспорт без шофьор, ще си хвана автобуса/влака/самолета.