IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотните коли на Google участвали в 11 пътни инцидента

Машините обаче не са причинили нито едно от произшествията, твърдят от компанията

Безпилотните коли на Google участвали в 11 пътни инцидента

Автономните коли на интернет компанията Google са замесени в 11 пътни произшествия през последните шест години, откакто е стартиран проектът, но не са станали причина за нито едно от тях, разкри директорът на програмата Крис Урмсън.
Безпилотните коли на Google участвали в 11 пътни инцидента
Екип от шофьори тества повече от 20 превозни средства, които до момента са изминали 2,73 млн. км, предава Ройтерс.

"...Нито веднъж самоуправляваща се кола не е причинила инцидент“, пише Урмсън. По думите му никой не е пострадал при инцидентите.

"Ако прекарате достатъчно време на пътя, ще се случат инциденти, независимо дали се намирате в обикновена или в самоуправляваща се кола“, коментира още той.

Автомобилите на Google са били ударени отзад седем пъти, най-вече на светофари. По-голяма част от катастрофите са станали по улиците в града, а не на магистрали.

„Ще продължим да шофираме хиляди километри, така че да разберем по-добре всички по-чести инциденти, които карат много от нас да не обичат ежедневното каране, и ние ще продължим да работим усилено върху развитието на самоуправляващата се кола, която може да поеме това бреме от нас“, допълва Урмсън. 

Снимка: архив Ройтерс

Още икономически новини от света четете в Investor.bg

Тагове: google
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами не карал съм доста пъти в динамична София.Като някой кара бързо и ти караш бързо нали.Плътно залепен отзад.И оня като чукне леко спирачките и ти си в него нали?Ето това е несъобразена скорост и несъобразена дистанция.Иначе не ми разправяй кво е в софия-живея в тоя град почти 40 години.Точно тъпите диви селяни независимо дали са в джип за 300 бона или в прогнил голф правят мизериите.В 95% от случайте.Щото обичат да се ръгат да са първи на всеки свтофар ,във всяко задръстване.И тва им е.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    тоя отдолу ( преди 8 години )
    и ти не си прав или не си карал в динамичната софия. ако караш винаги на такава дистанция, че да можеш да спреш... няма скоро да стигнеш, а да не говорим, че ако всички са като тебе, булевардите в час пик ще поемат 10пъти по-малко коли, задръстванията ще са до Пловдив! Рязкото спиране е забранено! но на *** катаджий не им се занимава и пишат виновен задния! и в закона не пише, че като светне жълто, трябва да заковеш спирачки...
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    еми много ясно,че ще пишат несъобразена дистанция и скорост.съобразени такива означават да караш с такава скорост и на такова разстояние,че оня *** пред теб и да накове спирачки ти да можеш да спреш нормално.ама трудно е това-дистанция броня до броня едната ръка рови в айфона другата ръчка радиото погледът някъде зареян в празното и после внезапно му спряли отпред... класици
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не винаги, този който е отзад е виновен. В БГ може да е, но на запад не винаги. Ако се докаже, че този отпред безпричинно е набил спирачки го отнася той. Има много подобни случай. Примерно в Германия има хора, кото се препитават с леки катастрофи от този род. Карат някоя трошка и спират рязко да речем на зелен светофар или на току-що светнало жълто. Слизат и искат пари на ръка от този, който ги е ударил отзад. Ако онзи не им даде се вика полиция, но полицаите вече им знаят номерата и не минават.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това го обясни на катаджията, че оня отпред е спрял рязкоЩом си отзад ти пишат несъобразена скорост и дистанция и толкова. Ако катаджията е в настроение или му бутнеш някой лев може да се окаже пътната настилка виновна и акта да падне до 20 лв. Но пак си виновен
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    Ми то пак колите са виновни вика му се рязко спиране на изпит късат за тва *** тоя коментатора долу няма книжка май.Спира се плавно но светофар а тия датчици като им светне светофара и коват яко щото компютъра е *** той само изпълнявабно не разсъждава.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Още ли има ***, които не могат да карат и разчитат на тези коли?!
  • #2
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ами този отзад да си е правил сметката да има дистанциямного обичам като виновния (карал на една педя разстояние) обвинява предния, че е решил да спази закона и да спре на жълто.
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нормално, като набие спирачките на светофара в последния момент...