IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google показа първата си завършена кола

Моделът не се нуждае от шофьор

Google показа първата си завършена кола

Представеният като прототип по-рано тази година автономен автомобил на Google вече има завършена версия. Днес компанията разкри първата снимка на возилото и я определи като идеален предпразничен подарък.
Google показа първата си завършена кола
Снимка: Google

Продуктовият модел на Google е доста близък като дизайн с прототипа, показан през пролетта на тази година. Автомобилът вече има истински фарове, но това е най-незначителното подобрение. През последните месеци инженерите и дизайнерите на компанията са разработвали нови прототипи, усъвършенствали са ги и вече разполагат с напълно готов автомобил.

"Подобрявахме спирачките, управлението, дизайна и системите за автономно придвижване. Сега всички тези компоненти са събрани накуп в напълно функционален и работещ автомобил", сочи официалната информация от Google.

Към момента не е известно когато моделът ще бъде предложен на пазара. Съобщава се обаче, че още догодина започват изпитанията на автономното возило по обществени улици. Тестовете ще се провеждат в Калифорния, САЩ.

Както стана ясно при представянето на първия прототип, единственият уред за управление в колата на Google е бутон за стартиране и спиране на двигателя - педали и волан няма. Задвижването е електрическо, а за ориентирането си в пространството машината разчита на комбинация от лазерни и радарни сензори, както и на камери и данни от картите на Google.

Интересен елемент при прототипа, който изглежда е запазен и при показаната днес кола, е предната част, която е изградена от мека пяна, за да предпазва пешеходците при евентуален удар. Със същата цел челното стъкло е направено от гъвкав материал. Машината е компактна и има две места.

Още по темата:
Китайският Google също готви автономен автомобил
Google прави автомобил без волан и педали
Автономните коли нахлуват на пазара, но на каква цена?

 

 

 

Тагове: google
0 от 500
  • #10
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    нНа ВАГончетата и БеЕмВеистите не им харесва, защото няма да могат да въртят гуми и да се правят на състезатели. Как ще могат да гледат лошо останалите участници в движението! Ами не става и за това те ще се дърпат, както са се дърпали навремето селяните, когато е трябвало да оставят каруцата и да се качат на МПС.
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Ужасна кола... Дано не е бъдещето това, защото за хората, които обичат да шофират звучи като история на ужасите :D
  • #8
    14 rate up comment 3 rate down comment
    шофьор ( преди 9 години )
    жестоко! бих си взел веднага! не виждам цена, обаче предимствата са много! ...и още: никакви разходи за граждански, глоби, и т.н. Спира те катаджия -дай гражданска,преглед,аптецка,пожарогасител,защо говориш по джиесема,защо не си си включил фаровете? отговор:-не знам другарю милиционер, всъщност аз не карам! да виждате нещо волан,***?... глобете чичко гугъл,от коготи си поръчах такси! и бакшишите да го ду,хат - ще им давам аз една надница30лв. за придвижване от единия край на софия до другия!
  • #7
    14 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 9 години )
    Целите на Гугъл не е автомобилтът да е естетичен и красив, та да се хареса на вагенската аудитория на аутомедията. Други са целите на интернет гиганта, описани са в статията, но вие, драги ми вагини не сте свикнали като прочетете нещо и да го осмислите. Вие сте свикнали само да хейтвате и да плюете. На който не му харесва автомобила - да си направи по-хбав!А на Гугъл пожелавам успех!
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако не друго, поне сама ще си намира пътя към сервиза.
  • #5
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Уау Гугъл успяха да надминат дори и Тойотите по смешни автомобили.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    грозно или красиво е без голямо значение. според мен е по-важно да е надеждно и функционално. лично аз на този етап не бих посмял да се кача на подобно возило. не заради друго, а поради факта, че останалите участници в движението не са с такива. нужно е само някой *** да ти сече пътя или да направи рискова маневра. в подобни случай електрониката не може да се справи така добре както човека и заради това, ако повечето коли не станат без шофьор не се качвам на подобно чудо.
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Гугъл не се занимава с производство на автомобили. Вие какво искате да пуснат на пазара? Стане ли готова за производство технологията ще се пренесе при големите фирми, ако те го желаят де.
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Иво ( преди 9 години )
    При толкова пари, Google на нощната охрана на офиса ли се довериха за дизайна на колата?!Как можаха да "изсерат" такава кола, с извинение!
  • #1
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Nestor ( преди 9 години )
    Лелле колко е грозна:)